• DOLAR 32.365
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.103
  • ...
Müftü Ali Macit: "Geleceğin inşası gençliğin ihyası ile mümkündür"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençliğin manevi değerlerine sahip çıkan ve bu değerleri hayatına uygulayan bireyler ve ebeveynler olması için düzenlenen konferansta Allah Resulünün rol model olarak alınması gerektiği vurgulandı.

Gerger İlçe Müftüsü Ali Macit, camilerin yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü arasındaki “Eğitimde İşbirliği Protokolü” ve EDEP projesi çerçevesinde okullarda “Gençliğe Değer-Gençliğin İhyası Geleceğin İnşası” amacına yönelik konferanslar düzenlenmesinin, genç açısından önemli olduğuna değindi.

Macit, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Aleyhissaletu vessellem) hayat veren öğretilerinin ilk olarak gençlerin dimağlarında hayat bulduğuna, toplumsal dönüşümün, özlenen faziletli ve erdemli topluma kavuşmanın yolunun aynı şekilde genç nesle manevi yatırım yapmaktan geçtiğine vurgu yaptı.

Konferanslar serisinin ilk konusunun “Ahde Vefa” olarak belirlenmesi sebebiyle Kur’an-ı Kerim’den ayetler, Hadis-i Şerifler ve İslam büyüklerinin hayatlarından vefa örnekleri sundu.

Macit, ömrünü insanlığa adayan Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Aleyhissaletu vessellem) sünneti üzerine yaşamanın Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'e (Aleyhissaletu vessellem) vefa olduğuna işaret etti. Hazreti Peygamberin ümmeti olarak bizlerin de Allah’a, Peygambere, anne-babalarımıza, eşlerimize, topluma ve içerisinde yaşadığımız çevreye karşı minnet ve vefa duygumuzu kaybetmememiz gerektiğine işaret etti.

Gençleri milli-manevi açıdan destekleyici mahiyetteki çalışmaların milli eğitim camiası, öğrenciler ve toplum tarafından takdir ile karşılandığını dile getiren Macit, ilçe milli eğitim müdürlüğü ile iş birliği içerisinde gençlere yönelik bu minvaldeki çalışmaların devam edeceğini söyledi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir