• DOLAR 32.388
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.612
  • ...

Basında yer alan "iftira ve yalanlara" dayalı bir yazı üzerine açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtilen TÜİK açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

Kurumumuz hakkında bugün basında yer alan iftira ve yalanlara dayalı bir yazı üzerine aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

TÜİK tarafından üretilen istatistikler, Eurostat ve IMF gibi uluslararası kurumlar tarafından belirlenen yöntem, tanım ve kavramlar kullanılarak hesaplanmaktadır.

İstatistiklerin üretiminde kullanılan söz konusu kavram ve yöntemler, yerli ve yabancı kurum ve kuruluşların değerlendirmelerine açık olduğu gibi, TÜİK internet sayfasından kamuoyu ile paylaşılmaktadır.

Bu çerçevede, TÜİK Tüketici Fiyat Endeksini (TÜFE) herhangi bir kişi, makam ya da kurumun talep, talimat veya tahminine göre değil, alandan derlediği verilerden sahip olduğu bilimsel ve teknik özerklik ile bağımsız olarak hesaplamaktadır.

TÜİK’in faaliyetleri hakkında doğru bilgi almak ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek için Kurumumuz her türlü iletişime açıktır.

Kurumumuz tarafından eğitim amaçlı olarak rutin bir şekilde gerçekleştirilen toplantıda bölge müdürleri ile konuşulduğu iddia edilen hususlar tamamen yalan ve hayal mahsulüdür.

Kurumumuzun itibarını zedelemeye yönelik olarak, maksatlı şekilde üretilen bu tür yalan ve iftiralarla dolu, mesleki ve ahlaki değerlerden uzak, mesnetsiz ve hayal ürünü iddialara karşı tüm yasal yollara başvurulacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

(İLKHA)