• DOLAR 32.599
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2509.766
  • ...
Dünya sağlık örgütü yine korkuttu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Korana virüsle mücadele de yetersiz kalan Dünya Sağlık Örgütü küresel sorunlar yüzünde milyonlarca kişinin öleceğiyle ilgili yaptığı açıklamasında “yeni virüsler yolda mı?” endişesi uyandırdı.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜNÜN YAPTIĞI BU AÇIKLAMA KORKUTTU

Dünyanın birçok yerinde sağlık nedeniyle hayatlarını kaybeden insanlar için adım atmaktan aciz kalan Dünya Sağlık Örgütünün gelecek için sürekli endişe uyandıran açıklamalar yapması tepki çekiyor.

2050'YE KADAR 2,4 MİLYON ÖLÜM TAHMİN EDİLİYOR

Dünya Sağlık Örgütünün temsilcisi Dr. Batyr Berdyklychev, "Şuan ki mevcut sağlık problemlerinin temeline baktığımızda problemlerin küresel bir etkide olduğunu görüyoruz" diyerek, şunları söyledi: "Doğal hayata ve diğer canlıların hayatını etkilediğini görüyoruz. Tarım, gıda ve hayvan sağlığını ilgilendiren ve etkileyen; zoonotik hastalıkların yayılmasını da engellemek üzere bizlerin amaçlarından bir tanesi de sürdürülebilir gıda güvenliği ve sürdürülebilir hedeflerimizle ilgili olan adımlardır. Örneğin, antibiyotik direnciyle ilgili olan konular özellikle global düzeyde bir problem olarak karşımıza çıkıyor. Bu ‘Tek Sağlık’ yaklaşımı hastalıkların hem tanısının konulması, tedavinin yapılması ve önlenmesi için özellikle hastalıkların anti mikrobiyal dirençlerinin engellenmesi ve hastalıkların yayılmasını engellemesi için en önemli adım olduğunu görüyoruz. Antibiyotik direnciyle ilgili olarak 2050 yılına kadar baktığımızda 2,4 milyon kadar ölümle karşılaşılacağı tahmin ediliyor" şeklinde yaptığı açıklama, gelecekte de salgın ve toplu ölümlerin bizi beklediğinin işareti olarak yorumlandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir