• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2324.906
  • ...
Malatya'da çiftçilere 92 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, "Sürdürülebilir Hayvancılık İçin Yem Bitkimi Üretiyorum'' projesi kapsamında Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde çiftçilere kaba yem bitkisi tohumu dağıtım programı düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit, "Mera Islahı Projesi" kapsamında Malatya'daki kaba yem açığını karşılamak amacıyla bakanlık desteğiyle dörtlü karışım yem dağıtımı yaptıklarını söyledi.

"Dörtlü karışım sayesinde yüksek verim elde edilebiliyor"

Macit, "İlimize yaklaşık 92 ton dörtlü karışım tohumu geldi. Çiftçi ve hayvan üreticilerine dağıtıyoruz. Geçen yıl denedik, kurak şartlar olmasına rağmen yüksek miktarda verim aldık. Çiftçi çok memnun kaldı. Dörtlü karışımın içerisinde baklagillerin olması, protein değerlerinin yüksek olması hayvanların beslenmesi açısından önemli olduğunu üreticimiz gördü." dedi.

"Yaklaşık 4 bin 500 hektar alanda hem sulu hem de susuz ekim yapılabilecek"

Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit

Kaba yemin, yem açığını karşılamasının yanı sıra yüksek olan besin değeri sayesinde kesif yem tüketimini de bir miktar azaltacağını belirten Macit, "Hayvancılıkta en büyük girdi yem maliyeti, özellikle küçükbaş hayvancılıkta yaylada kaba yem açığı sağlandıktan sonra kışın ağıllara geldiği zaman yemle desteklenmesi gerekiyordu, yem maliyetini düşürebilmek için bu projeyi gerçekleştirdik. Yaklaşık 4 bin 500 hektar alanda hem sulu hem de susuz ekim yapılabilecek. Yaklaşık 6-7 bin ton kuru kaba yem sağlanmış olacak. İlimizdeki kaba yem açığı kapanmış olacak. Geçen yıl yaşanan kuraklığa rağmen dörtlü karışımı eken üreticilerimizin verimi iyi oldu. İnşallah bu yıl da verim iyi olur.  Bu proje hibeli proje. Yüzde 75'ini destekliyoruz, çiftçi yüzde 25'ini ödüyor. İnşallah bundan sonra da projelerimiz devam edecek." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından çiftçilere tohum dağıtımı yapıldı. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir