• DOLAR 32.584
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2435.971
  • ...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücret ile ilgili açıklamada bulundu. Milyonlarca asgari ücretlinin gözü yeni yılda yapılacak asgari ücret zammına çevrildi.

Hükümetten peş peşe asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Enflasyon karşısında emeği koruyacak bir asgari ücret seviyesinin belirlenmesi gerektiği düşüncesiyle hareket ediyoruz." ifadelerini kullandı. Bakan Bilgin, 3600 ek gösterge konusuna ilişkin, şunları söyledi: "Hangi grupları ne kadar kapsayabiliriz, bunun maliyeti ne olur, bununla ilgili detaylı çalışma yapıyoruz." Sözleşmeli kamu personelinin kadroya geçişiyle ilgili Bakan Bilgin, "İsteyen sözleşmelilerin kadro hakkına sahip olması konusunda çalışmamızı sürdürüyoruz." diye konuştu. Önceki gün ise Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan asgari ücret ile ilgili açıklama yapmıştı. Elvan, “Asgari ücret başta olmak üzere bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğiz.” demişti.

HÜDA PAR: Asgari ücrette iyileştirme yapılmalı

Öte yandan HÜDA PAR da asgari ücret için iyileşme yapılması çağrısında bulunmuştu. Son zamanlarda gelen zamlarla asgari ücretlinin alım gücünün zorlaştığına dikkat çekilen gündem değerlendirilmesinde, "Türkiye’de asgari ücret, geçinmeye yetmediği halde insanlar çaresizlikten bu ücreti hatta daha azını kabul etmek zorunda kalmaktadır. Zor dönemlerde verilen teşvik paketlerinin neredeyse tamamı işçiyi değil, işvereni gözetmektedir. Asgari ücret de işçinin geçim şartları yerine işverene maliyeti dikkate alınarak belirlenmektedir. İnsanların nasıl geçinecekleri kimsenin umurunda değildir. Hal böyle olunca bir taraftan işsizlik kol gezerken diğer taraftan işçi bulamama gibi çarpık bir tablo oluşmaktadır. Bu nedenle asgari ücrette geçinmeye yetecek oranda bir iyileştirme yapılmalıdır.” ifadelerine yer verilmişti.