• DOLAR 32.377
  • EURO 35.09
  • ALTIN 2326.339
  • ...
İnternetsiz günler yakın olabilir!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni bir araştırmaya göre dünyanın manyetik alanı üzerinde önemli etki yaratabileceği düşünen bilim insanları olası bir güneş fırtınasında dünyanın manyetik alanın etkilenebileceğini var sayarak güneş fırtınalarının nelere yol açacağı noktasında uyarılarda bulundular.

SANAL  DÜNYANIN SONU MU?

Dünyanın manyetik alanı, elektrik rüzgarını gezegenin kutuplarına doğru saptırarak insanlığı ve tüm canlıları güneş rüzgarından koruyor. Bununla birlikte, yaklaşık 80-100 yılda bir, güneşin doğal yaşam döngüsü nedeniyle, bu rüzgarlar, tüm dünyayı kapsayan ve birkaç ay süren internet kesintilerine neden olabileceği konuşuluyor.

Yeni bir araştırmaya göre, şiddetli güneş fırtınası gerçekleşmesi durumunda dünya internetsiz kalabilir. Dünyanın manyetik alanı olası bir güneş fırtınasında etkilenmesi durumunda dünyanın dış atmosferi ısınabilir ve uyduları doğrudan etkileyebilir. Söz konusu fırtına nedeniyle uydularda oluşacak ısınmadan dolayı GPS, cep telefonu ve uydu sinyallerinde parazitlenmeler yaşanabilir.

İNTERNETSİZ GÜNLERE HAZIR MISINIZ?

TRT Haber’in aktardığına göre, California Üniversitesinde yapılan araştırmada böylesine aşırı bir uzay hava olayına karşı mevcut internet altyapısının sağlamlığını değerlendirdi. Araştırmacılar, küresel internet altyapısının hayati bir parçası olan uzun mesafeli fiber optik hatların ve denizaltı kablolarının, Koronal Kütle Ejeksiyonları olarak da bilinen güneş süper fırtınaları tarafından Dünyanın kabuğunda üretilen akımlara karşı savunmasız olduğunu tespit etti. Çalışma, bu güneş fırtınalarından gelen akımın elektrik hatları gibi uzun iletkenlere girip zarar verebileceğini ortaya koydu.

HAYATIMIZIN HER ALANI ÖRÜMCEK AĞI GİBİ SARAN SANAL ALEM  ÇÖKEBİLİR

Neredeyse her şeyin internet üzerinden yapıldığı günümüzde internetin olmayışı bile bir kaosa neden olabilir. Küresel internetin günlerce kesilmesi demek milyarlarca dolarlık zarar anlamına da geliyor. Bilim insanları geçtiğimiz hafta buzdolabı büyüklüğünde bir asteroidin dünyayı kıl payı geçtiğini açıkladı. Ancak asteroidin gelişinden kimsenin haberi olmadı. Dünyayı teğet geçti. Bu durumdan bilim insanlarının ise saatler sonra haberi oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir