• DOLAR 32.428
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.979
  • ...
"Her organ bir hayattır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

03-09 Kasım Organ Nakli Haftası münasebetiyle, Bingöl Devlet Hastanesinde "Organ Bağışı" standı açıldı. Bingöl Devlet Hastanesi Organ Bağış Koordinatörlüğünü yapan Reyhan Karadağ 7 yıldır bu görevi sürdürdüğünü belirtti.

 

İnsanlardan bu konuda daha duyarlı olmalarını beklediklerini söyleyen Karadağ, "Her yıl bu şekilde stant kuruyoruz ve organ bağışı ile ilgili çalışma yapıyoruz. Özellikle 3-9 Kasım tarihlerinde bu işin farkındalığını oluşturmak için böylesi çalışmalar yapmaktayız. Temennimiz insanların bu konuda bize daha çok yardımcı olmaları. Şunu belirtmek isterim, bu konu ciddi manada çok önemli ve hayati bir konudur. Organ bağışı çalışmasında bulunmak çok farklı bir olay. Biz bu çalışmalarımızla kurduğumuz stantla bazı ön yargıları kırmak istiyoruz ve insanların daha duyarlı olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bütün bir ekiple bunun uğraşını veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Karadağ, yaptıkları çalışma hakkında, "Hastanemizde bir stant kurduk ve yaptığımız bu çalışma sonrasında insanlar daha duyarlı olmaya, başladı. Hastaneyle beraber alışveriş merkezinde üniversitede standa açacağız. Bu konuda duyarlı olmamız gerekir, bugün dünyanın genelinde olduğu gibi ülkemizde de organ bağışı bekleyen binlerce insan var. Bu konuda duyarlı olalım, her organ bir hayattır. Açtığımız bu standa herkesi bekliyoruz." (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir