• DOLAR 32.51
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2497.742
  • ...
Aliyev'den barış açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçen yıl Karabağ'ın bir kısmını işgalden kurtaran Azerbaycan Ermenistan'a zeytin dalı uzattı

Bakü'de düzenlenen 8. Küresel Bakü Forumu'nda Karabağ sorununun çözüldüğünü söyleyen Aliyev,  uluslararası kuruluşların, savaş öncesinde Ermenistan yönetiminin provokatif açıklamalarına sessiz kaldığını dile getirerek, "Paşinyan, 'Karabağ Ermenistan'dır' dedi. Bu müzakerelerin bitmesi demekti. Dönemin Ermenistan Savunma Bakanı 'yeni topraklar için yeni savaş' şeklinde Azerbaycan'ı tehdit etti. AGİT ( Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı) Minsk Grubu bu açıklamalar üzerine sustu. Provokasyonlar sürünce biz karşı saldırı başlattık. Topraklarımızdan çıkma takvimi verdiklerinde saldırıyı durduracağımızı söyledik. Ermenistan yönetimi, 7 bin askerini kaybettikten sonra bunu anladı ve yenilgiyi kabul eden bildiriye imza attı." ifadelerini kullandı.

"Soydaşlarımızı topraklarımıza döndüreceğiz"

Ermenistan'ın işgal döneminde Azerbaycan'a ait yerleşim birimlerini yıktığını belirten Aliyev barışa hazır olduklarını belirtti

Aliyev şunları kaydetti:

"Şimdi çatışma sonrası dönemdeyiz. Şimdi Ermenistan'a barış anlaşması önerisinde bulunduk. Fakat henüz bir yanıt alamadık. Sınırların belirlenmesi ve çizilmesi çalışmasına başlamayı önerdik. Bu konu da yanıt bulmadı henüz. Azerbaycan, maksimum düzeyde yapıcı yaklaşım sergiliyor. Her şey Ermenistan'ın tutumuna bağlı olacaktır. Biz barış anlaşması üzerine çalışmaya, barış imzalamaya hazırız. Sayfayı çevirmeye hazırız."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir