• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kızılay İç Anadolu Bölge Müdürü Tatar: Kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kızılay Süleyman Çetinsaya İç Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Adem Tatar, 29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftasını dolayısıyla kanın önemi ve yaptıkları çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bölge olarak kan merkezlerinin Kayseri’de olduğunu ve yedi ili kapsayacak çalışmalar içerisinde bulunduklarını ifade eden Tatar, "Hem bu illerde ki kan bağışlarını alarak hem de hazırladığımız kanları bu illerdeki hem kamu hem de özel hastaneler olmak üzere tüm hastanelere dağıtımını yaparak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz."

Kızılay Haftası dolayısıyla bu yılki temanın, "gönüllülük" olduğunu aktaran Tatar, "Hem genel merkezimiz tarafından hem de İllerdeki şubelerimiz, şube başkanlarımız tarafından pek çok etkinlik, faaliyet planlandı. Okullarda, kamu kurumlarına, özel kurumlarda bu etkinlikler aralıksız bu hafta boyunca sürdürülecek. Biz de kan merkezi olarak hem rutin kan alma faaliyetlerimizi sürdürürken bir taraftan da bu etkinliklere iştirak ederek Kızılay Haftamızı coşkulu bir şekilde kutlamaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kan merkezi olarak tüm hastanelerin kan ihtiyacını eksizsiz karşılamak üzerine planlanmış bir yapıda olduklarını söyleyen Tatar, "Bunu karşılamakta da eksiğimiz yok ama pandemi sürecinde bir miktar kan bağışları etkilendi haliyle. Kan bağışlarında düşüş gerçekleşti ama biz yine de faaliyetlerimizi aralıksız sürdürerek kan ihtiyacını bölgemizdeki illerde kan ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz." diye belirtti.

"Yıllık toplam yıllık yaklaşık 90 bin ünite civarında kan ihtiyacı var"

Aylık Ortalama 10-12 bin ünite kan bağışı topladıklarını aktaran Tatar, "Bölgemizin toplam yıllık yaklaşık 90 bin ünite civarında kan ihtiyacı var, bunu karşılamaya çalışıyoruz. Pandeminin özellikle ilk başlarında geçen 2020 yılında biraz daha zorlu dönemler geçirdik ama şu anda biraz daha rutin faaliyetlerimize dönebildiğimiz için karşılamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Vatandaşlara kan vermeleri çağrısında bulunan Tatar, "Kan acil bir ihtiyaç değildir, sürekli bir ihtiyaçtır. Çünkü her zaman hastanelerde kana ihtiyaç duyan hastalarımız var. Bu vesileyle de hem kan bağışı yapanlara teşekkürlerimizi sunuyorum hem de kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlarımıza Kızılay'ın kan alımı yapan platformlarına davet ederek kan bağışlarına çağrıda bulunalım." dedi. (İLKHA)

 







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir