• DOLAR 32.566
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2431.003
  • ...
Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ek mesai kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Coronavirus süreci ve esnek çalışmadan sürecinin kısmi sona ermesi ile hastanelerde poliklinik hizmeti verilmeye başlandı. Ancak oluşan yoğunluktan dolayı MHRS üzerinden randevular alınamıyor.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi ve doktorları da bu durumun kısmen önüne geçmek için ek mesai yapma kararı aldı. Gündüz saatlerine randevu alamayan hastalar haftanın 2 günü MHRS üzerinden randevu alarak saat 17.00 ile 20.00 saatleri arasında tedavi olabiliyorlar.

Alınan kararla ilgili basın açılması yapan Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Kâmil Yavuzer, esnek mesai ve Covid-19 yoğunluğunun fazla olması hasebiyle poliklinik sayısının az olduğunu söyledi.  

Yavuzer, "Şu an polikliniklerimizi açmamıza rağmen çok ciddi bir randevu talebi var. Biz de bu randevu taleplerini karşılamak amacıyla hastanemizde ek mesai uygulamasına geçtik. Ek mesai uygulaması ile randevu alınamayan branşlarda; özellikle Göz, KBB, Dahiliye, Pediyatri, Kadın Hastalıkları ve Doğum gibi branşlarda insanlarımızın daha kolay randevu alabilmesi için ve aynı zamanda mesai dışında da hastanemize başvurabilirliğini sağlayabilmemiz için haftanın 2 günü saat 17.00 ile 20.00 arası bundan sonra polikliniklerimiz açık. Vatandaşlarımız MHRS'den randevu alarak hastanemize başvuruda bulunabilirler." dedi.

"Uygulamadan çok memnunuz"

Saat 17.00'dan sonra da sağlık hizmetine devam edilmesinin olumlu olduğunu belirten Ömer Kaya, bu hizmetin özellikle esnaf grubu için olumlu bulduklarını söyledi. 

Uzun süredir göğüs hastalıkları bölümünden randevu almaya çalıştığını ancak randevu alamadıklarını ifade eden Ferdi Yakar ise "Saat 17.00'de randevu olduğu bildirisi geldi. Biz de randevumuzu aldık." şeklinde konuştu. (İLKHA)  











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir