• DOLAR 32.571
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2435.985
  • ...
Lisede `Kutlu Doğum` programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa`nın (sav) kutlu doğumu münasebetiyle Çınar İmam Hatip Lisesinde bir program düzenlendi.

Yunus Öztemel adlı öğrencinin Kur-an`ı Kerim tilavetiyle başlayan program Meslek Dersi öğretmenlerinden Cihat Çakır`ın kısa konuşmasıyla devam etti.

Hz. Muhammed`in (sav) gönderileceği daha önce gelen ilahi kitaplarda ve birçok Peygamber tarafından müjdelendiğini ifade eden Çakır, Hz. Peygamber in (sav) bir hadislerinde "Babam İbrahim`in duası, atam İsmail`in müjdesi ve annem Amine`nin rüyasıyım" dediğini hatırlattı.

Çakır`ın ardından sözü alan Prof. Dr. Nurettin Turgay, İnsan onurunun önemine değindi. İnsan onurunun huzurla olabileceğini belirten Turgay huzurun da ancak Kur-an ve sünnete sarılmak ile olabileceğinin altını çizdi. Toplumun içinde bulunduğu duruma da değinen Turgay, toplumdaki barış, huzur, güven ve saadet ortamının ancak İslam ile sağlanabileceğini belirtti.

Çocuk İlahi Grubu`nun seslendirdiği ilahilerden sonra Mahmut Özpınar ve arkadaşları mevlidi şerif okudu. Programda ayrıca insan onuru konulu sinevizyon gösterimi sunuldu.

Daha sonra şiir, kompozisyon ve siyer sınavında dereceye girenlere hediyeleri verildi. Meslek dersi öğretmenlerinden Ali Boz`un Kur-an` ı Kerim tilaveti ve yapılan dua ile program sona erdi.
(Vedat Aydın - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir