• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Facebook, Metaverse ile ne amaçlıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

İnstagram, Whsatsapp ve Facebook gibi dev uygulamaları elinde bulunduran Mark Zuckerberg, şirketin çatı isminin Metaverse olarak değiştirildiğini duyurmuştu.

Kimileri Mark Zuckerberg’in yeni isim hamlesini bir imaj yenileme adımı olarak görürken kimileri ise yeni bir sanal dünya inşa edildiğini öne çıkardı.

Uluslararası Sosyal Medya Derneği Başkanı Said Ercan, Metaverse kavramı ve Mark Zuckerberg’in yeni hamlesini YouTube kanalında yorumladı.

Ercan, “Sanalda kurulacak bu dünyada her şey yeniden başlayacak.” ifadelerini kullandı.

"İlginç bir zaman dilimine gireceğiz"

Ercan, “Facebook’tan bir tercih yapılması isteniyor. ABD devletinin projelerinde mi yer alacak yoksa küresel projelerin yanında mı olacak? Facebook bu tercihi yapmış değil. 6 saatlik bir kesintinin ardından bazı anlaşmaların yapıldığını düşünüyorum. Metaverse, dünyasında oynanan oyunlar birlikte oynanacak. İnsanlar o dünyada kazanç elde ederler. Metaverse dünyasında ölüm yok. Babasını kaybeden bir çocuğun Metaverse dünyasında babasının varlığı devam edecek. Esasında bu dünyada hep aradıkları ölümsüzlüğe de çare aramaya çalışacaklar. İlginç bir zaman dilimine gireceğiz. Dijital projelerle gençlik hayatını hacklemeye çalışan bir küresel akıl var.” dedi.

Metaverse nedir?

Sanal gerçeklik teknolojisinin geliştirilmiş hali olarak görülen metaverse, kurgusal evren olarak da tarif ediliyor. "Metaverse" kelimesi, "meta" (ötesinde anlam) ve "evren" kelimelerinin birleşimiyle meydana gelmiştir. Ayrıca Terim, Neal Stephenson'ın 1992 tarihli bilim kurgu romanı Snow Crash'de ortaya çıktı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir