• DOLAR 32.585
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2495.217
  • ...
Çocuğunu trafik kazasında kaybeden aile adalet arıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mersin'in Toroslar ilçesi Mevlâna Mahallesi'nde 4 Ekim'de amcasının evine  gitmek için dışarı çıkan Ensar Karakaya, sokak arasında kontrolsüz gelen sürücü B.T'nin sürdüğü 33 CRU 27 plakalı aracın çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. 

Çarpan sürücü delil yetersizliğinden dolayı serbest bırakılırken Baba Abdullah ve Abi Muhammed Karakaya, yetkililere oğulları için adaletli davranmaları talebinde bulundu.

Olay gününü anlatan baba Karakaya, "Kaza, 4 Ekim'de akşam üzeri gerçekleşti. Çocuğum yanıma geldi. Yeni kıyafetlerinin güzel olup olmadığını sordu. Ben kıyafetlerinin güzel olduğunu söyleyince kıyafetlerini amcası oğluna göstermek için izin istedi. Annesinin izniyle amcasına gitti. Evimizin 80 metre uzağında küçük bir ara sokakta kaldırımın üstünde çocuğuma çarpıyor ve çocuğum 20 dakika boyunca orada kalıyor. Çocuğuma çarptığında henüz vefat etmemişti. Çocuğumu hastaneye götürseydi ölmeyebilirdi. Bir çocuğa çarpan kişi hiçbir şey olmamış gibi geziyorsa hiçbir vicdan bunu kabul etmez. Ben bu adaleti asla kabul etmiyorum." şeklinde konuştu.

Olayı öğrendikleri zamanı anlatan abi Muhammed Karakaya, "4 Ekim Pazartesi günü amcamlarda oturuyorduk. Amcam kapıyı çalıp içeriye girdi. Mahallede çocuğa araba çarptığını söyledi. Kardeşim olduğunu düşündüğüm için telaşla kalktım. Çünkü o saatlerde kardeşim dışarı çıkmıştı ve amcamın evine gideceğini söylemişti. Ben eve gelirken küçük kardeşime Ensar'ı sordum. Araba çarptığını söyledi. Ben de hemen dışarı çıktım o esnada annem kaza yerinden ağlayarak geliyordu. Amcam geldikten sonra beraber hastaneye gittik." dedi.

Olay sonrasını anlatan Karakaya, "Çarpan araç çocuğu bıraktığı gibi kaçıyor. O sırada araç oto kiralama aracı olduğu için gps mobese kameralarına yakalanıyor. Adana'dan gelen müşteri o sırada çarpan kişiden sonra teslim alıyor. Teslim alan kişi aracın kazaya karıştığını bilmeden kiralıyor. Savcı arabayı talep edince polis memurları aracı tespit edip yakalıyor. Vuran kişi çocuğu hastaneye götürmek yerine arabanın ön kaportasını alıp kaçıyor." ifadelerini kullandı.

Yetkililere seslenen Karakaya, "Onların çocuğu olsaydı ellerini vicdanlarına katıp aynı gün tutuklanan kişiyi serbest bırakırlar mıydı? Eğer gerçekten Türkiye'de adalet varsa bunun yerine getirilmesi gerektiğini söylüyorum." dedi. (İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir