• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Londra`da Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İNGİLTERE - Kuzey Londra`da bulunan Said Nursi Camii ve Nur Kültürel Eğitim Derneğinin Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu bünyesinde gerçekleştirdiği Kutlu Doğum programı büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.
 
Sunuculuğunu sanatçı Mehmet Zeki Basatoğrul`un yaptığı program, imam-hatip Hüseyin Temur Hocanın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Almanya`dan gelen Susa İlahi Grubunun okuduğu Kürtçe Mevlid, salonda duygulu anlar yaşattı. Mevlidin merhaba kısmını birçok kesimden, değişik renk ve ırktan insanın ayakta ve ellerinde güllerle dinlemeleri güzel bir tablo oluşturdu.
 
Birleştirici tek güç peygamber aşkı
Mevlidin hemen ardından Said Nursi Camii yönetim kurulu adına bir selamlama konuşması yapan Talib Demir, ``Bu sene ikincisini gerçekleştirdiğimiz kutlu doğum programda, bizi bir araya getiren, bizi birleştirip kardeşliğimizi pekiştiren yegane gücün Peygamber (sav) ve O`nun muhabbeti olduğunu bir daha gördük. Bugün Almanya, Belçika, İsviçre, İtalya`dan gelen misafirlerimizin yanısıra, İngiltere`nin de birçok şehrinden ve değişik ırklardan misafirlerimiz var`` dedi.
 
Üç dilde ilahiler
Susa İlahi Grubunun okuduğu birbirinden güzel Kürtçe, Türkçe ve Zazaca ilahiler, programa ayrı bir coşku ve güzellik kattı.
 
Londra`nın batısında ve Birmingham şehrinde büyük bir cemiyet olarak islami faaliyetlerini yürüten Ogadenli Müslümanları temsilen programda kısa bir konuşma yapan Şeyh Yusuf Resulullah`ın (sav) ahlakından kısa bir kesit aktardı.
 
Biz O`na sürünerek bile gideriz
Daha sonra günün anlam ve önemine binaen kürsüye gelen Molla Abdulvahab Yıldız, konuşmasına Talael Bedru Aleynanın sözleri ile başladı. Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü: "Uzaktan-yakından gelen herkes hoş gelmiş, safalar getirmiş. Aslında hiçbir yol Resulullah`a (sav) gitmek için uzak değilidir. Bizler o yollara başımızla gideriz, bizler o hedefe gözümüzle gideriz. Bizler O`nun hatırına emin olunuz ki sürünerek de gideriz.
 
Medinelileri hatırlayın onlar ellerini alınlarına koyup gözetlerken, `üzerimize dolunay doğdu. Bugün Londra`dan, Diyarbakır`dan, dünyanın her yerinden yine üzerimize Resulullah (sav) doğdu. Ve şunu şöyle kabul edin ki, Resulullah (sav) `Esselamu Aleykum` diye sizlere selem buyuruyor. Biz de diyoruz ki `Ve Aleyna Ve aleykum selam Ya Resulullah.`"
 
Konuşmasının devamında, Peygamberin gelişinin anlaşılabilmesinin Mekke Cahiliyesinin geldiği noktayı anlamakla mümkün olduğunu vurgulayan Molla Abdulvahab Yıldız, "Cahiliye toplumunda biri kız çocukla müjdelendiği zaman yüzleri kapkara kesiliyordu, kavminden kaçardı. Resulullah (sav) geldi bu tertemiz bacı ve kardeşlerimizi kurtarmak ve onurlarını iade etmek için" dedi.
 
Çocuk ilahileri ilgi topladı
Verilen aranın ardından Londra Gülleri ve Ravza Gülleri adlı çocuk ilahi gruplarının seslendirdiği ilahiler tüm katılımcıların takdirini kazandı.
Program, Grup Susa`nın birbirinden güzel ilahileri, Kur`an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dua ile sona erdi.
(Tayyip Bakır - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir