• DOLAR 32.438
  • EURO 34.467
  • ALTIN 2486.84
  • ...
Hollanda'dan Osman Kavala açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, 10 ülkenin büyükelçisinin,Soros'un adamı olduğu iddia edilen Osman Kavala'nın serbest bırakılması ile ilgili yaptıkları açıklama konusunda geri adım atmadıklarını söyledi. Rutte, "Gelecekte de benzer uyarıları yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Mark Rutte, Pazar günü Roma'daki G20 Liderler Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile geçen hafta yaşanan "büyükelçiler krizini" görüştü.

10 büyükelçiden Osman Kavala açıklaması: Hollanda Başbakanı Rutte,  'Büyükelçimiz geri adım atmadı, aynı uyarıları gelecekte de yapacağız' dedi  - BBC News Türkçe

Rutte, Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası, ülkesinden gazetecilere şunları söyledi:

"Hollanda'nın, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına dikkat çekme hakkını her zaman saklı tuttuğunu Erdoğan'a anlattım. Bunun içişlerine müdahale değil, evrensel değerlerin teyidi olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca bunu gelecekte de yapmaya devam edeceğimizi söyledim. Bu da, ikili ilişkilerin bir parçası."

'Zayıflık işareti' yorumlarına katılmıyor

Rutte, büyükelçilerin Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine atıfta bulundukları ikinci açıklamanın "zayıflık işareti" olarak algılanmasına ilişkin yorumlara da katılmadığını söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir