• DOLAR 32.376
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2325.58
  • ...
Hem Müzisyen, Hem Taksici, Hem de Muhtar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ZONGULDAK -Onun ilginç becerilerini görünce şaşıran mahalle sakinleri, "Sen muhtarsın nasıl bağlama çalıyorsun?" demekten kendini alamıyor. Çaydamar Mahallesi eski muhtarı Ali Uzun`un listesinde 15 yıl azalık görevini yapan Mehmet Zaman, dayısının muhtarlığı bırakmasının ardından aday olduğu ilk seçimde mahalle halkının takdirini kazanıp muhtarlık koltuğuna oturmuş.

7 yıldır bu görevi yürüten Zaman, mahallelerinde müziğe ilgisi olan gençlere muhtarlıkta bağlama ve org kursu da veriyor. Mesai saatlerinin dışında düğün-dernek ve eğlencelerde hem müzisyenlik, hem de Asma Taksi Durağı`na giderek gece saatlerine kadar taksi şoförlüğü yapa Muhtar Zaman, "Maddi olarak bir kazancım yok ama manevi olarak çok şey kazandım" diyor. Muhtar olmadan önce ticaretle uğraşan Zaman, 25 yıl yaptığı taksicilik, 35 yıl yapt ığı müzisyenlik hayatına muhtarlıktaki mesai saatinin bitiminin ardından devam ediyor.

Muhtar Zaman, "12 yaşındayken ağabeyimin hediye ettiği sazla müzik hayatım başladı. 15 yaşıma geldiğimde kendimi yetiştirip bir ekip kurdum. 35 yıldan bu yana sayısını hatırlamadığım kadar düğünlerde, kına ve eğlencelerde orkestra ekibimle birlikte müzik yapıyorum. İlk ticari hayatım müzikle başlamış oldu. Bu arada mahallede yıllarca bakkal da işlettim. Daha sonra 1985 yılından bu yana Asma Taksi Durağı`ndan taksi alıp taksicilik yapmaya başladım. 7 yıl önce muhtar seçildim. Muhtarlıktaki mesai saatim bittikten sonra yine müzisyenlik ve taksicilik mesleğimi yapmaya devam ediyorum" dedi.

DEDEDEN TORUNA MUHTARLIK
Muhtar Zaman, dede ve dayılarından sonra yeğenleri olarak yaklaşık 50-60 yıldır aile olarak muhtarlık geçmişleri bulunduğunu kaydederek şunları söyledi: "Çaydamar mahallesine aile olarak yıllardır muhtar ve aza olarak hizmet ediyoruz. Ailemizde ilk muhtar dedem Hilmi Uzun, ardından dayılarım Sabri ve Ali Uzun olmuş.

Ben de dedem ve dayılarımın yanında öğrendiğim muhtarlık görevinin kutsallığını layıkıyla yapmaya çalışıyorum. Amacım mahalle halkına hizmet etmek, fakir fukaranın yanında olmak, gençleri sosyal faaliyetlere yöneltmek ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Muhtar olarak aylık 340 TL maaş alıyorum, yani maddi olarak bir kazancım yok ama manevi olarak çok şey kazandım."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir