• DOLAR 32.36
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.158
  • ...
Batman’da ilimlerini tamamlayan 112 talebe icazet aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Alyans Düğün Salonunda, ilimlerini tamamlayan kız talebeler için icazet merasimi düzenledi. 

 

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan icazet programında, İslami ilimlerde başarı gösterip eğitimlerini tamamlayan 112 kız talebe, salavat eşliğinde salona girdi.

Yoğun bir katılımın olduğu programda bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmet Göktaş, medreselerin, ilim öğrenen gençliğin önemine dikkat çekti.

Ardından icazet alan talebe kızların isimleri okunduktan sonra toplu icazet metni okundu. Daha sonra yaklaşık 4 yıldır aldıkları Sarf, Nahiv, Tefsir, Hadis, Fıkıh gibi ilimlerde başarı gösterip eğitimlerini tamamlayan 112 talebe kıza tek tek icazetleri verildi.

İcazet programı, okunan duanın ardından sona erdi.

Program sonrası İLKHA’ya konuşan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, medrese kültürünün toplumun en önemli değerlerinden olduğunu söyledi. Halkın her zaman medreselere sahip çıktığını ifade eden Şimşek, halkın medreselere büyük bir teveccüh gösterdiğini kaydetti.

Molla Beşir Şimşek

“Destek olmasa bu hizmet kervanı yürümez”

Amaçlarının topluma İslami bir kültür, hayat kazandırmak olduğuna işaret eden Şimşek, “Allah’a sonsuz hamd olsun. Bugün bir kez daha onlarca bacılarımızın 4 yıl boyunca İslami ilimleri okuyup mezun oldukları bir gündür. 4 yıl süren eğitimin ardından icazet programıyla hakkettikleri mezuniyet belgeleri verildi. Bunun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İTTİHADUL ULEMA olarak bu kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Anne, babalarını ve bugüne kadar eğitim süreçleri boyunca maddi ve manevi destekte bulunan tüm Müslümanları tebrik ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Zira onların destekleri olmasa bu hizmet kervanı yürüyemez.” dedi.

“Amacımız İslami bir hayatı topluma sunabilmektir”

Yüzlerce alim ve alime yetiştirip topluma hizmet ettiklerini vurgulayan Şimşek, şöyle devam etti:

“Bugün insanlığa verilebilecek en kıymetli hizmet şüphesiz ki İslami bir hayatı topluma sunabilmektir. Bizler de İTTİHADUL ULEMA olarak şuna inanıyoruz; halkımızın hem dünya hem de ahiret saadetinin yegane çaresi şüphesiz ki halkımızı İslami ilimlerle, kültürle, değerlerle buluşturmaktır. Bunun başında da şüphesiz ki İslami tedrisat geliyor. Bu kardeşlerimiz Meryemi bir ahlakla yıllarca dört duvar arasında bu eğitime zaman ayırdılar ve bugün bunun semeresini aldılar.”

“Kardeşlerimizden ilimlerini toplumla paylaşmalarını istiyoruz”

Konuşmasında icazet alan talebelere de seslenen Şimşek, “Tabi bizim onlardan da beklentimiz şudur; bu ilmi aldıktan sonra evlerine oturmamalarıdır. Çünkü ilim bir emanettir. Bu emaneti sahipleriyle paylaşmalarını istiyoruz. Kardeşlerime sesleniyorum; mutlaka hizmet, tebliğ, irşat edin ve sahip olduğunuz bu ilmi mutlaka toplumun fertleriyle paylaşın. Zaten amacımız da toplumun ıslahıdır. İslami ilimleri donatılmış ve bununla amel eden davetçileri yetiştirmek istiyoruz. İnşallah bu kardeşlerimizde bu hizmete katkı sunacaklardır.” ifadelerini kullandı.

Çocukları icazet alan anne ve babalar da duygularını dile getirerek, çocuklarının İslami ilimlerini tamamlamış olmalarının kendileri için gurur verici olduğunu belirtti.

Ahmet Karhan

“Rabbim bu duyguyu tüm anne ve babalara yaşatsın”

Kızının icazet almasının kendisini çok sevindirdiğini söyleyen Ahmet Karhan, “İTTİHADUL ULEMA medresesine kızımı bıraktım, bugün elhamdülillah mezun oldu. Rabbim bu duyguyu tüm anne ve babalara yaşatsın. Toplumun gidişatı hiç iyi değil. Kızıma İslami ilim verilmesi için buraya getirdim. İnşallah kızımın aldığı ilmi Ağrı’da devam ettireceğiz.” diye konuştu.

Şaban Gökhan

“Çocuklarımızın İslami ahlak üzerine yetişmeleri bizi sevindiriyor”

Çocuklarının İslami ilimlerle yetişmelerinin önemli olduğunu dile getiren Şaban Gökhan ise şunları söyledi:

“Bu zaman dilimi içerisinde çocuklarımızın hem ilmi hem ahlakı hem de edebi olarak yetişmelerine vesile olan hocalarımızdan Allah razı olsun. Bugün bizim için gurur verici bir gündür. Bu çağda çocuklarımızın İslami ahlak üzerine yetişmeleri bizi sevindiriyor. Özellikle İTTİHADUL ULEMA hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Çocuklarımıza da başarılar diliyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte yeni neslin yetişmesi noktasında almış oldukları ilmi en güzel şekilde tebliğ etmede öncü olurlar.”

Abdülselam Kalkan

“Çok sevinçliyiz”

Duygularını paylaşan Abdülselam Kalkan, “Kızım 4 yıl boyunca İslami ilmi okudu. Elhamdülillah bundan dolayı çok sevinçliyiz. Kız, erkek fark etmez ama kızların özellikle ilim alması benim için çok daha iyidir. Çünkü çocukların ilk öğretmeni annedir. Anne iyi bir öğretmenlik yaparsa çocuğu daha iyi yetişecektir.” dedi.

Huriye Aktaş

Medreselerin çoğalmasını, buralarda öğrencilerin yetişmesini çok olumlu karşıladıklarını belirten Huriye Aktaş ise İslami ilimlerle yoğrulmuş gençlerin sayısının artmasını istediklerini söyledi.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir