• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Peygamber Sevdalıları Vakfı, "Kasım Ayı Sahabe Ayı" programlarını açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yapılması planlanan sahabe programlarıyla ilgili bir mesaj yayımlayan Peygamber Sevdalıları Vakfı, programlara dahil edilecek olan sahabe hayatlarının bilgilerini paylaştı. Yayımlanan mesajı Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Adnan Akgönül okudu.

 

Salat ve selam ile başlayan mesajda Enfal Suresi'nin 74'üncü ayetine yer veren Akgönül, "Sahabe radiallahuanhum efendilerimizle ilgili Kur'an-ı Kerim'de yüzlerce ayet mevcuttur. Rabbimiz onları övmüş, Resulullah'ı ve davasını desteklemelerinden ötürü Yüce Kitabına konu etmiştir. Her bir sahabenin hayatı, örnek şahsiyetleri biz mü'minlere birer numune olarak kâfi gelebilecek derinliktedir." dedi.

"Yolumuzu aydınlatan sahabelerin hayatlarından istifade etmeye çalışıyoruz"

Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak daha önceki yıllarda Kasım Ayı Sahabe Ayı programları kapsamında yaptıkları çalışmaları aktaran Akgönül, "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak İslam'ın ve onun Yüce Peygamberinin tanınması için birçok etkinliğe imza attığımız gibi, 2015 yılından itibaren de Kasım ayını Sahabeler Ayı ilan edip her yıl bu ayda farklı sahabeleri yâd ederek yolumuzu aydınlatan bu parlak kandilleri ve yıldızları tanımaya, hayatlarından istifade etmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Akgönül, "2015 yılından bugüne kadar Hazreti Ebubekir'i, 'Hazreti Ebubekir ve Sadakat', Hazreti Ömer'i, 'Faruk'ul Adil', Hazreti Osman'ı, 'Hayâ ve Edep Timsali', Hazreti Ali'yi 'İlmin Kapısı' temasıyla anlatan etkinlikler düzenledik. 2019 yılından itibaren de Aşere-i mübeşşereden sahabelerin yanı sıra seçkin hanım sahabeleri de programımıza dâhil ettik. 2019'da Sa'd bin Ebi Vakkas ve mü'minlerin annesi Hatice'tü'l-Kübra'yı ele aldık. 2020 Kasım ayında ise Abdurrahman bin Avf ve 'Babasının Annesi' Fatima'tü'z Zehra'yı anlamaya çalıştık." şeklinde konuştu.

"Kurtuluşumuzun yegane kaynağı bu yıldızların takip edilmesidir"

Sahabe Ayı münasebetiyle bu yıl hayatları ele alınacak sahabe bilgilerini paylaşan Akgönül, "Bu yıl ise yine Aşere-i Mübeşşereden Talhat-ul Feyyaz ve daha başka güzel lakaplarla övülen Talha bin Ubeydullah efendimiz ile Allah'ın sevgilisinin sevgili eşi, semadan inen ayetle temizlenen mü'minlerin annesi hazreti Aişe'yi ele alacağız. Bunların yanı sıra seminerlerimizde dört erkek sahabi olan Ebu Basir, Ebu Hureyre, Zeyd Bin Harise, Sa'd Bin Muaz ve yine dört hanım sahabi Cüveyriye bint El Haris, Ümmü Ruman, Afra Hatun ve Berire'yi işleyeceğiz inşallah." dedi.

Söz konusu etkinliklerin hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Akgönül, "Peygamber Sevdalılar Vakfı olarak Asrı Saadette yetişen bu yıldızların takip edilmesinin; kurtuluşumuzun yegane kaynağı olduğuna inancımız tamdır. Risaletin yetiştirdiği nadide şahsiyetler olan sahabeler, nübüvvet mirasını bize taşıyan ve Sünnet ile Müslümanlar arasında köprü olan bir nesil olmuşlardır. Özellikle genç kardeşlerimize örnek olacak olan, Mekke'de zenginliği ve güzelliği ile bilinen Talha bin Ubeydullah (r.anh), bir yönü ile iffetin de timsalidir. Genç bacılarımıza da örnekliğin en güzeli olacak Risalet evinin iffetli kadını, iffeti Kur'an vahyi ile mühürlenmiş Aişe Annemizi takdim edeceğiz." diye belirtti. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir