• DOLAR 32.603
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2503.736
  • ...
HÜDA PAR Gaziantep’te “Gençlik Şöleni” düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Gençlik Kolları tarafından ilan edilen Gençlik Haftası dolayısıyla "Gençlik Kuşaklara Sığmaz" sloganıyla ilk kez düzenlenen ve startı geçtiğimiz hafta Diyarbakır'da verilen "Gençlik Şöleni"ne Gaziantep’te de gençler yoğun ilgi gösterdi.

Hafta kapsamında HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları İl Başkanlığı tarafından gençlere yönelik kitap okuma, sabah namazı buluşması, masa tenisi ve langırt turnuvası, koşu yarışması ile bilgi yarışması, çay buluşmaları ve doğa yürüyüşü düzenlendi.

video

Etkinliklerin finali ise Şehitkamil ilçesindeki Gazikent Mesire Alanı’nda yapıldı. Final etkinliğine katılan gençler, keyif dolu vakit geçirdiler.

Hüseyin Esen’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik daha sonra yürüyüş, yumurta, penaltı ve halat çekme yarışmaları ile devam etti.

Etkinliğe katılan HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Mehmet Şerif Durmaz, HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları Başkanı Ubeydullah Çakır ve ilçe başkanları yarışmalarda gençlere eşlik etti.

Yarışmaların ardından HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Mehmet Şerif Durmaz, gençlere hitap etti.

HÜDA PAR Gençlik Kolları tarafından ilan edilen Gençlik Haftası dolayısıyla "Gençlik Kuşaklara Sığmaz" sloganıyla sosyal etkinlikler düzenlediklerini belirten Durmaz, “HÜDA PAR olarak Türkiye'nin farklı illerinde ‘Gençlik Şöleni’ adı altında etkinlikler yapıyoruz. Bu etkinliklerle bizler duyarlı bir neslin inşa edilmesini hedefliyoruz. Bunun içinde farklı farklı sosyal etkinliklerle gençlerin bir araya gelmesini sağlıyoruz.” dedi.

“Hayata Müslümanca bakıyoruz”

HÜDA PAR’ın İslami ölçülerde hareket eden siyasi bir parti olduğunu anımsatan Durmaz, “Bizim temel hedeflerimizden bir tanesi de Rabbimize kul olmaktır. HÜDA PAR olarak biz siyasetimizi İslami ölçüler çerçevesinde yapıyoruz. Bize, ‘siz nasıl bir siyasi partisiniz?’ diye soruyorlar. Bizde kısa ve öz olarak, ‘İslam’ı ölçü alan siyasi bir hareket ve partiyiz’ diyoruz. Bunun içinde hayata Müslümanca bakıyoruz. Hayata Allah'ın bize vermiş oldu görev ve sorumluluklar perspektifiyle bakıyoruz. Bize düşen ise bu sorumlulukları, mükellefiyetleri yerine getirmektir.” ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR’ın gençler üzerinde hassasiyetle durduğunu, gençlere yönelik özel çalışmalarının olduğunu belirten Durmaz, gençleri önemsediklerini ifade etti.

“Görev ve sorumluluklarımızın farkında olduğumuz için değişimlerden etkilenmiyoruz”

Gençlik döneminde insanların hayatlarında çok farklı hususlarla karşılaşabildiklerini, bazı değişimler ve dönüşümler yaşayabildiklerine dikkat çeken Durmaz, “Fakat hayata İslami bir perspektif ile bakan Müslümanlar, İslami gençlik ise o değişim ve dönüşümlerden olumlu manada etkileniyor. Eğer bizler hayata İslami perspektif ile bakmazsak yaşanan o değişimlerden, dönüşümlerden olumsuz anlamda etkilenebiliriz. Maalesef savrulma problemi ile karşı karşıya kalabiliriz. Fakat elhamdülillah bizler görev ve sorumluluklarımızın farkında olduğumuzdan dolayı bu yaşanan değişimlerden, dönüşümlerden çok da savrulmuyoruz.” şeklinde konuştu.

Durmaz, İslam medeniyetinin ilk inşa sürecinde, Peygamber Efendimizin etrafında olanların içerisinde gençlerin sayısının fazla olduğuna dikkat çekerek İslam ve insanlık tarihinde hayatlarını Allah'ın davası için mücadeleye adamış gençlere şahitlik ettiklerini belirtti.

Gençlerin kuşaklara sığmayacak kadar önemli ve değerli olduklarını belirten HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları Başkanı Ubeydullah Çakır da şunları söyledi:

“HÜDA PAR Gençlik Kolları olarak biz, ‘Gençlik Kuşaklara Sığmaz’ teması ile beraber bütün gençlere bir mesaj vermeye çalışıyoruz. Malumunuz son 10 yıldır kuşakları ‘x, y ve z kuşağı’ diye ayrıştırmaya çalışıyorlar. Özellikle de ‘z kuşağı’ ile birlikte gençlik için ‘teknoloji ve sosyal medya gençliği’ gibi söylemler kullanıyorlar.”

Etkinlik, hafta boyunca düzenlenen yarışmalarda derece elde edenlere verilen hediyelerin ardından sona erdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir