• DOLAR 32.506
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2439.99
  • ...
BOMBALAR ALTINDA  BİN KUR’AN HAFIZINA İCAZET
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Şakir DirekçiDOĞRUHABER

İsrail işgali altındaki Gazze kenti, siyonistlerin vahşetine adeta Kuran’la direniyor. Gazze’de yer alan İslam Üniversitesi'nde Daru’l Kur’an ve Sunnah Vakfı tarafından, Kur'an-ı Kerim'i ezberleyen bin hafız için kutlama töreni düzenlendi.

Gazze'de yer alan İslam Üniversitesi'nde gerçekleştirilen tören, hafızların üniversite binasına yürümesiyle başlarken, törende öğrenciler tarafından ilahiler ve Kur'an-ı Kerim okundu.

Yüzlerce hafız ve birçok kişinin katıldığı törende, Daru’l Kur’an ve Sunnah Vakfı Başkanı Dr. Abdul Rahman el-Cemal yaptığı konuşmada, Kur'an-ı Kerim yürüyüşüne katılanlara teşekkür ederek, bu öğrencilerin Mescid-i Aksa'yı özgürleştirecek kurtuluş kuşağı olacağını vurguladı.

Gazze Şeridi'ndeki binlerce çocuğun, Kur'an-ı Kerim'i ezberlemek için ellerinden geleni yaptığını belirten Cemal, velilere çocuklarını Kur'an-ı Kerim'i ezberleten merkezlere göndermeleri çağrısında bulundu.

Konuşmasına, bu onurlu sonuç için büyük çaba sarf eden öğretmenlere de teşekkürlerini ileterek son veren el-Cemal, törenin sonunda Yasama Meclisi eski Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr ile Kur'an-ı Kerim hafızlarını tebrik etti.

İŞGALCİNİN SALDIRILARI, KUR’AN KARŞISINDA ÇARESİZ

Gazze halkı, işgal rejiminin 15 yıllık ablukasına rağmen çocuklarına Kuran’ı öğretiyor. Siyonist terör rejimi, Filistin'de 2006'da yapılan seçimleri HAMAS'ın kazanmasının ardından Gazze’yi abluka altına almış ve bölgeye giriş ve çıkışları zorlaştırmıştı. Gazze’nin dünyaya açılan tek kapısı olan ve Mısır sınırında bulunan Refah Sınır Kapısından geçişler de Mısır’daki siyonist rejim yanlısı askerlerin darbesiyle birlikte iyice kısıtlanmıştı.

Öte yandan işgal rejimi, 2006’dan bu yana defalarca Gazze’ye kara saldırısı düzenlemiş, ancak her defasında Filistin direnişinin başarısıyla geri çekilmek zorunda kalmıştı. Kente karadan giremeyen işgalciler, Gazze halkından intikamını hava saldırılarıyla almaya çalışıyor. İşgalciler, hemen her gece uçaklarla kentin farklı noktalarını bombalıyor.

Ancak siyonistlere savaş meydanında geçit vermeyen Müslüman Gazze halkı, gelecek nesillerini de Kuran’la yetiştirmeye devam ediyor. Bu doğrultuda, bin hafız için düzenlenen tören, büyük önem taşıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir