• DOLAR 32.58
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2410.915
  • ...

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin salgın şartlarına rağmen hedeflerinden vazgeçmediğini belirtti.

Küresel konjonktürden, salgından dolayı tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye'de de birtakım sıkıntılar elbette yaşandığını hatırlatan Turan, ancak ihracatı artırmanın ekonomik büyümedeki ana hedeflerinden biri olduğunu vurguladı.

Turan, "İhracatçılarımıza birtakım kolaylıklar sağlanması, ihracatın artırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İhracatın kolaylaştırılmasını, tabana yayılmasını amaçlıyoruz." dedi.

Bu hafta TBMM Genel Kurulu’nda 19 maddelik 'Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Teklifi’ni görüşmeyi planladıklarını belirten Turan, teklif hakkında şu bilgilere yer verdi:

Teklifle, ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetlerle iştigal eden firmaların teminat ihtiyaçlarını karşılayan ihtisaslaşmış bir kefalet kurumu olan İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi’ne ihracatçı birliklerince gerekli sermaye katkısı sağlanması için, ihracatçılarımıza da yük olmadan, önemli adımlar atılıyor. Yine ihracata yönelik yatırım ve üretimin teşvik edilmesi, doğrudan yabancı yatırımlar ile teknoloji girişinin hızlandırılması ve işletmelerin ihracata yönlendirilmesi gibi önemli bir işleve sahip olacak serbest bölgelerin kurulmasını teşvik ediyoruz. Ayrıca teklifte esnaf ve sanatkarlar meslek kuruluşlarının seçim dönemlerinde adayların eşit şartlara sahip olmasını sağlamak gibi düzenlemeler de mevcut.

Turan, bu hafta teklifin yasalaşmasını temenni ettiklerini belirterek şimdiden ihracatçılara ve üreticilere hayırlı olmasını diledi. (İLKHA)