• DOLAR 32.37
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2325.438
  • ...
`İnsanlık O Nurla Onurlandı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Programa Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel, Garnizon Komutanı İrfan Cirit, Belediye Başkanı Emin Babur, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
İlçe Müftüsü Muhammed Sadık Kılıç ve Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel`in selamlama konuşmalarının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi Sadi Arslan, "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" konulu konferans verdi.
 
Kutlu Doğum Haftası Etkinliklerinin O`nu daha iyi anlamamıza ve öğretilerini hayatımıza daha çok tatbik etmemize vesile olması gerektiğini belirten Başmüfettiş Sadi Arslan, bütün Peygamberlerin gönderiliş gayelerinin kaybolan insan onuruna hak ettiği değeri yeniden kazandırmak olduğunu vurguladı.
 
"O, Nur İnsanlığı Onurlandırdı"
Hz. Peygamberin içerisinde yaşadığı topluma mesajlarıyla ve örnek hayatıyla ışık saçtığını ve öğretileriyle insanlığa onur kazandırdığını belirten Arslan, "O nur, çocuğu, genci, yaşlıyı, engelliyi, dul ve yetimleri, kadını velhâsıl bütün insanlığı onurlandırmıştır. Cahiliyye döneminde onurunu kaybetmiş bir toplumdan örnek bir nesil vücuda getiren Rahmet Peygamberi insanlığa onurun, değerin, ırzın ve izzetin timsali olmuştur. Bizler O nur ile onurlanmak ve insanlığı O nur ile onurlandırmak zorundayız" dedi.
 
Program, Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri kapsamında ilköğretim ve lise öğrencileri arasında düzenlenen "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" konulu şiir ve kompozisyon yarışması ile İmam-Hatip Ortaokulu öğrencileri arasında düzenlenen kırk hadis ezberleme yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül takdimi ile devam etti. Program, Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel`in, Kutlu Doğum Haftası anısına Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi Sadi Arslan`a plaket takdimi ile son buldu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir