• DOLAR 32.577
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2427.702
  • ...
Suikastların arkasında isim: David Barnea
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Terör şebekesinin istihbarat ve cinayet merkezi Mossad'ı son 5 aydır yöneten David Barnea'nın İran'ın üst düzey isimlerine son yıllarda düzenlenen tüm suikastların arkasındaki isim olduğu öne sürüldü.

ABD merkezli küresel askeri ve istihbarat haber sitesi Military.com'da yer alan bir haberde terör şebekesi Mossad'ın yeni Başkanı David Barnea hakkında çarpıcı istihbarat bilgilerine ilk kez yer verildi.

Suikastları bizzat yönetmiş!

Akşam’ın haberine göre, Barnea'yi tanıyan çok sayıda eski istihbarat elemanı ve yazarın görüşlerine yer verilen haberde 2019 yılında terör şebekesi Mossad'ın operasyonlarının başına atanan David Barnea'nin 3 Ocak 2020'de İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani'nin katledilmesinde CIA'e yer istihbarat desteği sağladığı, İran'ın nükleer programının mimarı nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade'nin suikastla katledilmesinde ve İran'daki Natanz Nükleer Tesisi saldırılarını ise bizzat yöneten kişi olduğu iddia edildi.

Öldürme makinesi: David Barnea

Sitede yer alan "Mossad'ın Yeni Patronu Marifetli Araçları Sever Bir Öldürme Makinesi" adlı haberde haziran ayında Mossad'in başına getirilen Barnea'nin kısa süre önce tüm Mossad çalışanlarına bir mail göndererek medyaya güncel ya da eski hiçbir istihbarat operasyonu hakkında en ufak bir bilgi vermemelerini istediği, bu direktifini dinlemeyenleri cezalandıracağı da iddialar arasında yer aldı.

Yeni suikastlar olabilir iddiası

Haberde görüşüne başvurulan istihbarat yazarı Ronen Bergman, David Barnea'nin "agresif şekilde faaliyet odaklı" olduğuna vurgu yaparken Military.com bu ifadeyi "İran'ın nükleer tesislerine ve nükleer araştırmalarındaki anahtar isimlere yeni suikastlar anlamı taşımakta" şeklinde yorumladı. Military.com sitesi ABD'nin İran'la nükleer anlaşmaya geri dönmeye çalıştığı bir dönemde Barnea'nın göreve gelir gelmez "İran'ın nükleer programında yer alan yetkilileri ve yönetimdeki isimleri çok iyi biliyoruz" dediğini not ederek 'yeni suikastların' sinyalinin verildiğini öne sürdü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir