• DOLAR 32.359
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2309.021
  • ...
CHP`lilerden Başbakan Erdoğan`a Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP’li milletvekilleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın yemin krizi nedeniyle, “muhalefet ister gelsin, ister gelmesin parlamentonun çalışmasına mani bir durum yoktur” sözlerine tepki gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, “Başbakan Meclis bal gibi çalışır diyor, işin bir meşru yanı vardır, bir resmi yanı vardır. Resmen çalışır ama meşruluğu tartışılır. İtibarsız bir parlamento olur, sekiz üyesi hukuksuz şekilde cezaevinde tutulan parlamentonun itibarı hep tartışılır” dedi.

Tutuklu milletvekillerinin tahliye edilmemesi nedeniyle siyasette yaşanan yemin krizi devam ederken, CHP milletvekillerinden de “Muhalefet ister gelsin ister gelmesin parlamentonun çalışmasına mani bir durum yoktur” diyen Başbakan Erdoğan’a tepki geldi. TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay Başbakan Erdoğan’ın “Meclis bal gibi çalışır” dediğini ifade ederek, “İşin bir meşru yanı vardır bir resmi yanı vardır.

Resmen çalışır ama meşruluğu tartışılır. İtibarsız bir parlamento olur. Sekiz üyesi hukuksuz şekilde cezaevinde tutulan parlamentonun itibarı hep tartışılır” diye konuştu. Sorunun çözümü için bir tane değil 50 formül olduğunu, Anayasa değişikliğine gerek olmadığını dile getiren Altay, “Sorunu Anayasaya atfetmek ipe un sermektir. Bir paragraflık yasal düzenleme ile çözülür. Burada niyet önemli. Sekiz üyesi haksız yere kodesteyken bu Meclis’in anayasa yapması mümkün mü? Değil. Bu parlamentoda Unakıtan, Başbakan için kanun çıkmadı mı” diye konuştu.

-“HAKİM KARARI İLE TUTUKLULUK SONA EREBİLİR”-

CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen ise, meselenin Meclis’in meşruiyetinin iadesi olduğunu söyledi. Türmen, “Bu Meclis’in meşruiyeti sekiz vekilin cezaevinde olması ile sakatlanmıştır. Demokrasiye inanç varsa karşılıklı olarak çözüm iradesi varsa bu kolaydır. Formül bolluğu var, istediğiniz kadar çok formül çıkar. Karşılıklı konuşulur görüşülür” dedi. AKP kanadından gelen “Ogün Samast” örneğine tepki gösteren Türmen, bu örneklerin işe "kılıf uydurmak" için yapılan şeyler olduğunu söyledi. Türmen, “Milletvekili olduktan sonra hakim kararı ile tutukluluk sona erebilir. Bu yargının ortaya çıkardığı bir krizdir, yargıda çözüm bulunmalı” dedi.

-“İKTİDAR PARTİSİNDEN DAHA YUMUŞAK BİR YAKLAŞIK BEKLİYORUM”-

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin ise, sorunun çözümü için hukukçuların bir araya gelebileceğini ifade ederek, önemli olanın restleşme yerine karşılıklı çözüm için bir araya gelmek olduğunu söyledi. Keskin, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinde böyle bir sorunla karşılaşmak gerçekten üzüntü verici. Türkiye’de çok ciddi sorunlar var, hızlı şekilde parlamentonun çalışmasını isterdim ama bu gerçekleşmedi vatandaş olarak milletvekili olarak çok üzüldüm. Bu konuda iktidar partisinden daha yumuşak bir yaklaşım bekliyorum” diye konuştu.

ANKA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir