• DOLAR 32.587
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2512.563
  • ...
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Türkiye ile ilişkileri her yönden geliştirmeliyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çeşitli programlara katılmak için 2 gündür Gaziantep’te bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, düzenlediği basın toplantısında kentte 2 boyunca katıldığı programlar ile ilgili bilgi verdi.

Türkiye ve KKTC ilişkilerini değerlendiren Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye ve KKTC arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin daha çok geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye ile KKTC’nin gerek siyaset anlamında gerekse işadamları ile yatırımlar anlamında ilişkilerinin daha çok geliştirilmesi gerektiğini belirten Tatar, bu ilişkilerin sağlanması için Türkiye’ye yönelik belli aralıklarla ziyaretler gerçekleştirdiğini söyledi.

“Türkiye ile tarihimiz ve geçmişimiz bir”

Türkiye’nin en zor günde KKTC’nin yanında olduğunu ifade eden Tatar, “Bizim gönlümüz, kaderimiz, tarihimiz, geçmişimiz bir. Zaten kendimizi Türk milletinin Kıbrıs’taki uzantısı, kopmaz bir parçası olarak görüyoruz. Böyle olmaya da tabi ki devam ediyoruz. Türk halkı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin daha da yakınlaşması için bu gibi çalışmaların çok faydalı ve önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü netice itibarıyla duygu, gönül birliğimiz var ama özellikle gençlerimizin bu heyecanı yaşayabilmeleri, milli Kıbrıs davasına gençlerimizin saygısını kazanmak ve dikkatini çekebilmek için böyle temasların önemli olduğuna dikkat çekmek istiyorum.” dedi.

“Türkiye ile KKTC arasındaki ilişkiler her yönden önemlidir”

Türkiye ile KKTC arasındaki iş birliğe dikkat çeken Tatar, “Bütün bu coğrafyadaki varlığımızın en iyi şekilde güvenlik, ekonomik bakımdan her türlüsüyle bu statünün devamı, güçlenmesi için işbirliğimizin devamı fevkalade önemlidir. Bu siyasetin devam etmesi bizim varlığımızın daha güçlü bir şekilde devamı için fevkalade önemlidir. Aksi halde bambaşka şeyler olacaktır. Bu siyasetin devamında elbette Türkiye'nin desteği çok önemli. KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti'nin iyi ilişkileri, Kıbrıs Türk halkı ile Türkiye'nin, değerli soydaşlarımızın kaynaşması ve aramızdaki birlik ve beraberliğin devamı, aramızdaki münasebetler, aramızdaki ekonomik, ticari, her türlü ilişkinin devamı çok önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğiyle KKTC’de Lefkoşa Hala Sultan Camii’nin yapıldığını hatırlatan Tatar, bu vesileyle Hala Sultan’ın adının da yaşatıldığını belirtti.

KKTC’de Osmanlı’nın izlerinin halen devam ettiğini belirten Tatar, KKTC’nin Türkiye ve Gaziantep halkı için de önemli olması gerektiğini ifade etti.

Toplantıya, Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katıldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir