• DOLAR 32.576
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2429.519
  • ...
Abdulkadir Selvi:  Erdoğan başsavcılığa ikinci kez dilekçe verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dilekçesinde şu ifadelerin yer aldığını aktardı:
"Sayın Cumhurbaşkanı’mız, 50 yıla yaklaşan siyasi hayatının hiçbir evresinde şiddete ve türevlerine tolerans göstermemiş, barışçıl, meşru ve demokratik siyaset tarzını siyasi yolculuğunun temel referansı olarak belirlemiştir. Bu nedenle sayın Cumhurbaşkanımızın bir kısım beyanlarını bağlamından kopararak, siyasi cinayet iddialarının dayanağı olarak göstermek, gerçekçi, sorumlu ve makul bir yaklaşım olmadığı gibi, iyi niyetle de bağdaşmaktadır.

Siyasi cinayet iddialarına muhalefetin iktidarı eleştirmesi, uyarması ne kadar meşru ise Sayın Cumhurbaşkanı’mızın muhalefeti eleştirmesi ve uyarması da o kadar meşrudur. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın, muhalefete ve muhalefet liderlerine yönelik olarak halkın gösterdiği ve şiddet içermeyen demokratik tepkileri tasvip ve takdir etmesi de hukuk dışı bir çağrı olarak nitelendirilemez." 

Ne Olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2023 seçimleri öncesi siyasi cinayetler yaşanabileceği yönündeki iddiası üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da konuyla ilgili resen soruşturma başlatmış ve CHP liderinin de soruşturma kapsamında ifade vermesi gündeme gelmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir