• DOLAR 32.403
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2325.07
  • ...
İletişim Başkanlığı düzenleyeceği panelle "yoksulluk ve eşitsizliği" ele alacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, 30-31 Ekim 2021 tarihlerinde İtalya’nın başkenti Roma’da gerçekleşecek olan G-20 Zirvesi öncesinde, “Kovid-19 Sonrası Küresel Yönetişim: Daha Eşit, Adil, Dayanıklı ve Sürdürülebilir Bir Dünya için Türkiye’nin Vizyonu” başlıklı bir panel düzenleneceği belirtildi.

Panelin yarın Roma'da gerçekleştirileceği bilgisine yer verilen açıklamada, panelde Covid-19 salgını sonrası ortaya çıkan yeni dünya düzeninde Türkiye’nin küresel yönetişime yaklaşımı, G-20 ve Birleşmiş Milletlerin rolü, BM reformuna ilişkin Türkiye’nin önerilerinin ele alınacağı ifade edildi.

Açıklamada, "Panelde ayrıca iklim değişikliği, inovasyonu destekleme, yoksulluk ve eşitsizliğin üstesinden gelmenin yolları, ekonomi ve finans alanlarında küresel yönetişimin nasıl güçlendirileceği gibi gündeme dair birçok konuda değerlendirmeler yapılacak." denildi.

Açıklamada, panel süresince ayrıca G-20 Zirvesi ve gündemde yer alan konular ile ilgili alan uzmanları ile mülakatlar yapılacağı ve videolar çekileceği kaydedildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir