• DOLAR 32.324
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2299.689
  • ...
Batman’da "4’üncü Kitap Fuarı" kapılarını kitapseverlere açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman Valiliğinin katkılarıyla 27 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan fuar, törenin ardından kapılarını kitapseverlere açtı.

 

Batman Valiliği önünde, 3 bin metrekarelik geniş bir alanda kurulan fuardaki 127 stantta 100’ün üstünde yayınevi eserlerini sergiliyor.

12 gün sürecek fuarda düzenlenecek imza günü ve söyleşiler her gün farklı bir konuğu ağırlayacak.

Dördüncü kitap fuarı açılışına; Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü İdris Demir, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri, yazarlar ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Hulusi Şahin, pandemi nedeniyle ara verdikleri kitap fuarını bir kez daha düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Vali Hulusi Şahin

“Kitap fuarı Batman’a bir marka değeri oluşturdu”

Vali Şahin, “Bugün ‘Batman 4’üncü Kitap Fuarı’nı açmanın heyecanını yaşıyoruz. Kitap fuarları Batman’a yakıştı. Maalesef geçen yıl ara vermek zorunda kaldık ama bu yıl tekrar kaldığımız yerden devam ediyoruz. Kitap fuarı Batman’a bir marka değeri oluşturdu. Umuyorum ki 4’üncü kitap fuarı da Batman kitap fuarı markasına katkı sağlayacaktır.” dedi.

“Yazarlarımızla yazar adaylarımızı buluşturuyoruz”

En büyük hedeflerinin genç bir nüfus olan Batman’ın kitapla buluşmasını olabildiğince daha fazla sağlayabilmek olduğunu vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

“Çok genç, dinamik bir nüfusumuz var. Bu nüfusu iyi yetiştirip iş, eğitim hayatına kazandırmak bizim öncelikli görevimizdir. Kitap fuarları da buna katkı sağlayacak çok önemli organizasyonlardır. Burada sadece yayınevleri ile kitapseverleri buluşturmuyoruz. Burada aynı zamanda yazarlarımızla yazar adaylarımızı buluşturuyoruz.”

Ardından kitap fuarının açılışını yapan Vali Şahin ve protokol stantları gezerek yayınevi yetkilileriyle sohbet etti.

Fadime Avcı

“Devamını diliyoruz”

Fuara büyük ilgi gösteren öğrenciler ise bu tür etkinliklerin artırılarak devam edilmesi gerektiğini ifade etti.

Fuarda istedikleri kitabı alabildiklerini belirten öğrenci Fadime Avcı, “Kitap fuarı için okulumuz bizi buraya getirdi. Burada istediğimiz kitapları alabildik. Böylesi güzel etkinlikler için teşekkür ediyoruz. Arkadaşlarımızla çok güzel vakit geçiriyoruz. Devamını da diliyorum.” dedi.

Serkan Aksoy

Bir diğer öğrenci Serkan Aksoy da, “Bugün Batman’da yapılan dördüncü kitap fuarına geldik. Okul müdürümüz bizi getirdi. Fuarda çok güzel kitaplar vardı. Birkaç kitap satın aldık. Bu tür etkinliklerin devam etmesini diliyorum.”

Batman’da dördüncü kez düzenlenen fuarda etkinlikler ve imza günleri yapılacak. Açılışa yoğun ilgi gösterilirken fuarın 7 Kasım’a kadar 09.00 ila 21.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacağı belirtildi.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir