• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...
Karamollaoğlu: Vay bizim halimize!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

''Paranın itibarı ülkenin itibarıdır. '' diyen Karamollaoğlu; ''Maalesef ülkemizde paranın itibarıyla birlikte ülkenin itibarı da beş paralık edildi. Erdoğan 2005'te bunları söylemişti. Türk lirası neredeyse oyuncak paralara karşı bile değer kaybedecek kadar güçsüzleşti. 
Bu arkadaşların ülkeyi içine düşürdükleri bu durum nedeniyle yürekleri sızlıyor mu sızlamıyor mu merak ediyoruz! Edalarına baktığımız zaman öyle bir haleti ruhiyeyi taşıdıkları kanaati hasıl olmuyor. Bu arkadaşların herkes memnun, herkesin arabası var, herkesin telefonu var tarzı ifadelerine bakınca vatandaşın sıkıntısını hiç hissetmedikleri anlaşılıyor. En büyük sıkıntı, çözüm arayışlarının olmamasından kaynaklanıyor. Öyle bir dertleri yok maalesef. Bu ülke yabancıların ucuzluk marketi haline geldi ama içinde yaşayanlar aynı alışverişi kendi kazançları ile yapamıyorlar. Önümüz kış ama insanımız kendisi ve çocukları için bir mont, bir bot alamıyor. Vay bizim halimize. '' dedi. 

Karamollaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; 

18 yılda borcumuz tam yüzde 670 arttı. AK Parti iktidarında borç stoku 283 milyar TL’den 2 trilyon 181 milyar TL’ye çıkmış. Bu dönemde yapılan borçlanma tutarı 1 trilyon 897 milyar TL’dir. Aynı dönemde ödenen faiz tutarı toplamı ise 1 trilyon 208 milyar TL'dir. Halimizin perişanlığını ortaya koyan bir tablo. Soruyoruz, alınan bu borç paralar yatırıma gitmedi ise nerelere harcandı? Beş yıllık bilanço bile faiz karşıtı söylemlerine rağmen hükümetin faize göbeğinden bağlı olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. 

Erdoğan her ne kadar faiz sebep, enflasyon sonuç dese de gerçek şudur; AK Parti sebep, enflasyon sonuçtur. AK Parti sebep; yüksek enflasyon, yüksek döviz kuru, yüksek borç sonuçtur. İsrafta, yolsuzlukta, rüşvette tedbir alınmadığı sürece ekonomi düzelmez.  

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir