• DOLAR 32.428
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.979
  • ...
HÜDA PAR: Sağlıkçıların çalışma şartları düzeltilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

HÜDA PAR Sosyal İşler Başkanlığı, sağlık çalışanlarının çalışma şartları ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sağlık çalışanları büyük fedakârlıklar göstererek vatandaşın tedavisi için uğraş verirler. Bunun için emek harcarlar ve sağlıklı bir toplum için gecelerini gündüzlerine katarlar. Özellikle yoğun pandemi döneminde günlerce hatta aylarca evlerinden ve sevdiklerinden uzak kalarak kendilerine düşen sorumluluğu yerine getirmenin gayreti içerisinde oldular. Ancak çalışma şartları ne yazık ki onları hayattan koparacak kadar kötü ve düzensizdir. Geçtiğimiz cumartesi günü Ankara Şehir Hastanesi Kadın Doğum Kliniği Asistanı Doktor Rümeysa Berin Şen’in nöbetten ayrıldıktan sonra aracıyla seyir halindeyken yol kenarında park halinde olan kamyona arkadan çarpması sonucu hayatını kaybetmesi, hekimlerin çalışma şartlarını bir kez daha gündeme getirdi. Dr. Rümeysa Berin Şen birçok servis ve görevden sorumlu 36 saatlik nöbet sistemiyle çalışıyordu. Kaza yaptığı gün hafta sonuna denk geldiği için 24 saatlik nöbetten sonra yorgun argın eve dönerken trafik kazası yaptı.  

Bütün vatandaşların sağlıklı bir yaşam geçirmeleri için fedakârca çalışan sağlık personeli ve hekimlerimizin çalışma şartlarının onları hayattan koparacak kadar kötü olması kabul edilemez. Özellikle asistan hekimlerde ciddi konsantrasyon bozukluğuna ve yanlış karar almalarına sebebiyet verebilen mevcut çalışma şartları düzeltilmeli, nöbet saatleri daha makul bir seviyeye düşürülmelidir. Asistan doktorlar, nöbetin ertesi günü izinli sayılmalı ve onlara bir ayda 7’den fazla nöbet yazılmamalıdır. Aynı anda birçok görev ve servisten sorumlu asistan hekimlerin, kıdem hiyerarşisindeki keyfilikler karşısında hakları korunmalı ve görev alanlarındaki şikâyetleri titizlikle değerlendirilerek sağlıklı görev yapmalarının zemini oluşturulmalıdır. Can kurtarmakla görevli sağlık çalışanlarının öncelikle kendi ruh ve beden sağlıkları teminat altına alınmalıdır ki topluma da sağlıklı bir hizmet sunabilsinler.

Bu vesile ile bütün sağlık çalışanlarımıza afiyet, sıhhat ve selamet temenni ediyor, elim trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Dr. Rümeysa Berin Şen Hanımefendiye Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sağlık çalışanlarına başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir