• DOLAR 32.387
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.253
  • ...
BEÜ bünyesinde açılan gastronomi bölümünde Bitlis mutfağı ilgi görüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu yıl 41 öğrenci ile eğitim öğretime başlayan Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü, mutfak kültürleri üzerine çalışma yapmayı seven, sağlıklı beslenme vizyonu ile mutfakta üretim yapabilen ve bunu sanata dönüştürebilen nitelikli şefler yetiştirmeyi hedefliyor.

Bitlis’in gastronomi konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, üniversite olarak gastronomi alanında uzman mutfak şeflerini yetiştirerek sektöre dokunmak istediklerini belirtti.

Gastronomi kültürünün tüm dünyada artık bir sanat dalı olarak görüldüğünü belirten Elmastaş, "Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümümüz bu yıl ilk defa 41 kontenjanla açıldı. Çok yoğun bir talep oldu ve kontenjanımız tamamen doldu. Eşsiz tabiat güzelliklerinin yanı sıra, zengin kültürel mirası ile de öne çıkan kadim Bitlis, geçmişten bugüne sahip olduğu yöresel mutfağıyla, sunmuş olduğu leziz tatlarla da dikkat çekmektedir. Kendine has çeşitlilik gösteren yöresel lezzetler, Bitlis şehri açısından bir kültürel liman, dikkat çekici bir unsur olarak öne çıkmaktadır. Bu yıl öğrenci alarak eğitim-öğretime başlayan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüzün amacı sektörün ihtiyacı olan donanımlı, bilgili, nitelikli mutfak sanatçılarını yetiştirmektir. Bölümün bir unsuru da sanat olduğu için kişilerin yeteneğinin ve mutfağa ilgisinin olması oldukça önemlidir.” dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir