• DOLAR 32.342
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2322.298
  • ...
Korkunç iddia: Kralı zehirli yüzükle öldürecekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Suudi Arabistan'daki iktidar kavgasında yasal veliaht prens Muhammed Bin Nayef'ten yana olan ve Nayef'e danışmanlık hizmeti sunduğu için Kanada'ya sürgün edilen general Saad el Cebri, CBS'e verdiği röportajda, Muhammed Bin Selman'ın 2014'te kuzenine dönemin Kralı Abdullah'ı 'öldürmek için zehirli yüzük kullanmaktan' söz ettiğini ve bu görüşmenin kaydının olduğunu söyledi
CBS'in 60 Minutes programına konuşan Saad el Cebri, Muhammed bin Selman'ın 2014 yılında o dönemde İçişleri Bakanı olan kuzeni Muhammed bin Nayef'e, 'Kral Abdullah'ın ölmesini ayarlayabileceğini, tahta babasının geçmesi için kralı zehirli yüzük kullanarak öldürebileceğini' söylediğini iddia etti.
 
Cebri, şunları söyledi:
"Nayef'e 'Kral Abdullah'a suikast düzenlemek istiyorum. Rusya'dan zehirli bir yüzük alıp onunla tokalaşmam yeterli, işi bitecek' dedi. Atıp tutma mıydı, değil miydi... Sonuçta bunu söyledi ve biz de ciddiye aldık."
Meselenin kraliyet ailesi içinde özel olarak çözüldüğünü dile getiren Cebri, ancak görüşmenin gizlice kaydedildiğini ve video kaydının iki kopyasının nerede olduğunu bildiğini sözlerine ekledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir