• DOLAR 32.348
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.9
  • ...
​Kombi bakımı nasıl yapılıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla beraber kombi ve petek temizliği başladı. Kombi bakımının her yıl, petek bakımlarının ise en az 2 yılda bir yapılması gerektiğini belirten uzmanlar, temizliği yapılmayan kombi ve peteklerde ısı kaybının yaşandığını ve böylece maliyetin arttığını söylediler.

15 yıldır teknik servis teknisyeni olarak çalıştığını ifade eden İsmail Gültepe, her sene sonbaharda kombi bakımının yapılması gerektiğini, kombi temizliği yapıldığı takdirde yüzde 20-40 arasında ısı farkı oluşabileceğini dile getirdi.

Peteklere bakım yapılmadığında peteğin bir kısmının ısınıp diğer kısmının ısınmayacağını söyleyen Gültepe, petekler temizlenmediğinde ısınmada istenilen randımanın alınamayacağına dikkat çekti.

Kombi ve petek temizliğinin nasıl yapıldığını da anlatan Gültepe, "Temizliğe öncelikle kombiden başlıyoruz. Kombide 'cehennemlik' denen bir yer var orayı temizliyoruz. Temizliklerde firmamız tarafından önerilen kimyasalları kullanıyoruz. Kombinin bütün parçaları temizlenirse çok daha iyi bir verim alınır." dedi.

"Kombinin kendi teknik servisi çağırılmalıdır"

Kombi hangi firmaya ait ise o firmanın teknik servisinin çağırılması gerektiğini vurgulayan Gültepe, şunları söyledi:

Ben her marka kombinin bakımını yapamam. Yılardır bu işi yapmama rağmen ve sistem de hemen hemen aynı olmasına rağmen ben her marka kombiden anlamam. Bazı kombi markalarının sistemi değişik olduğu için oluşan bazı hataları bilemem. Ben sadece kendi firmamın kombi bakımını yapabilirim. Ben birkaç firmanın teknik servisliğini yapıyorum. Bu firmalardan ürünler hakkında eğitim alıyorum, bölge müdürümle sürekli irtibat halindeyim. Sorun yaşadığımızda genel merkezimizle irtibata geçiyoruz. Ama merdiven altı çalışan bazı kişiler kombi tamirini veya bakımını tam olarak yapamıyorlar.

Ev sahiplerine tavsiyelerde bulunan Gültepe, "Vatandaşlar hangi firmaya ait kombiyi kullanıyorsa o firmanın teknik servisini çağırsın. Bu şekilde yapılan bakımlar daha uygun ve daha kaliteli yapılır. Orijinal yedek parçalar kullanılır. Bu şekilde daha uygun ve sıkıntısız bir iş yapılmış olur." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir