• DOLAR 32.333
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2299.121
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 26 Kasım’da Batman’a geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelerek yapılacak yatırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bir otelde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına; Milletvekili Ziver Özdemir’in yanı sıra AK Parti Batman İl Başkanı Akif Gür ve partililer katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, sadece Türkiye’de değil dünyada bir ekonomik krizin olduğunu vurgulayan Özdemir, “Türkiye kendi sanayisinde, ekonomisinde güçlenince bundan rahatsız olanlar oluyor. Türkiye’nin bu gidişatını sekteye uğratmak isteyenler var. 17-25 Aralık, Gezi Olayları, 15 Temmuz gibi ihanetler yaşandı. Bu süreçte halka silah doğrultan hain bir kitle ile karşılaştık. Bu ülke kolay kolay kimsenin at oynatabileceği bir ülke olmayacak. Bu ülke çok bedel ödedi, yarın da ödemeye hazırdır.” diye konuştu.

İl genelinde yapılan yatırımlara değinen Özdemir, sağlık, eğitim, ulaşım gibi konularda bölgede eksikliklerin olduğunu, bu eksiklikleri gidermek adına büyük atılımlar yaptıklarını söyledi.

Ankara’nın köylerinde ne hizmet varsa Batman’ın köy ve ilçelerinde de aynı hizmetin olduğunu ifade eden Özdemir, ‘Eksiklikler var, onu da gidereceğiz.” dedi.

Kentte sağlık alanındaki eksikliklerin de giderileceğini dile getiren Özdemir, “Yatırım programına alınan 500 yataklı şehir hastanesinin ihalesi 1 Kasım’da yapılacak. Hastane 100-120 dönüm üzerinde yapılacak. Eğitim ve Araştırma Hastanemizin yanında yapmayı planladığımız 30 ünitelik ağız ve diş merkezi ise 2022’de programa alınacak. Doktor atamaları için çaba sarf ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İluh Deresinin ıslahına yönelik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerinden girişimlerde bulunduklarını anlatan Özdemir, “Bunun için 25 milyon TL ödeme geldi. Kamulaştırma keşfi yapıldıktan sonra ödemeler yapılacak. Sonrasında proje hızlı bir şekilde yürüyecektir.” açıklamasında bulundu.

Daha sonra Hasankeyf’te yapılan yatırımları tek tek sıralayan Özdemir, Hasankeyf’te yapılması planlanan birçok projenin olduğunu kaydetti. Özdemir, 26 Kasım’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hasankeyf’e gelip toplu açılışlar yapacağını belirtti.

Toplantı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.(İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir