• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Çevrim içi hafızlık kursuna 82 ülkeden 3 bin öğrenci katılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'deki Kuran ve Sünnet Vakfı, hafızlık eğitimini dünya çapına yaymak için "Evrensel Sanal Kur'an-ı Kerim ve Sünnet Akademisi" adı altında uluslararası bir kurs başlattı.
Çevrim içi uygulamalar üzerinden canlı verilen derslerle, Kur'an-ı Kerim'i ezber metotları, mahreç ve hafızlık eğitiminin yanı sıra İslami ilimler de öğretiliyor.

82 ülkeden yaklaşık 3 bin öğrenci
Akademiyi oluşturan Kuran ve Sünnet Vakfı Müdürü Bilal İmad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 82 ülkeden yaklaşık 3 bin öğrencinin kursa katıldığını belirtti.
Aralarında Arapça bilmeyenlerin de bulunduğu öğrencilere, çeşitli dillerde 60 kişilik bir hoca kadrosuyla eğitim verildiğini ifade eden İmad, yalnızca hafızlık değil, İslami ilimleri ve tefsir dersleri de verildiğini ekledi.

İmad, vakfın 2015'te sınırlı bir kadroyla küçük çaplı uzaktan eğitim başlattığını, giderek gelişen sistemle 2021'e dek yaklaşık 20 bin öğrenci mezun ettiklerini aktardı. Yeni kurulan Evrensel Sanal Kur'an-ı Kerim ve Sünnet Akademisi ile yılda 20 bin mezun hedeflediklerini dile getiren İmad, siyonist İşgalci rejim ablukasının artık dünya çapında Müslümanlara Kur'an-ı Kerim'i öğretmek ve ezberletmek için engel olmadığını söyledi.

İmad, "Abluka nedeniyle hocalarımız, Gazze dışına çıkamıyordu. Ancak artık tüm dünyaya ulaşabiliyor, ilimlerini aktarabiliyorlar." dedi.
Hocaların her birinin özel canlı bölmelerde eğitim verdiğini, bu şekilde kaliteli bir ortam oluşturduklarını söyleyen İmad, gelecek yıllarda daha fazla ülkeye ulaşmak istediklerini, tüm kıtalar ve tüm ülkelerdeki Müslümanlara eğitim vermek istediklerini dile getirdi.

Çeşitli dillerde eğitim veriliyor
Hocaların çeşitli dillerde ders verebildiklerini aktaran İmad, bu sayede Arapça bilmeyenlerin bile eğitim alma imkanı olduğunu, Türkçe dahil eğitim verilen dil sayısını artırmak için çabaladıklarını kaydetti.

İmad, Akademi kapsamında çeşitli seviyelerde eğitim programları hazırlandığını, öğrencilerin temel seviyeden başlayarak ilerlediğini ve hafızlığı tamamladığını aktardı.
İslami ilimlerde de tüm seviyeleri bitiren bir öğrencinin, eğitim verecek düzeye geldiğini belirten İmad, Akademide verilen tüm derslerin ücretsiz olduğunu, yalnızca Kur'an-ı Kerim'i ve dini bilgileri yayma amacı taşıdıklarını dile getirdi.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir