• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
AB'den gerginliği tırmandıracak Osman Kavala açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrı yapan 10 ülkenin büyükelçisinin 'istenmeyen kişi' ilan edilmesini talep etmesine ilişkin Avrupa Birliği'nin yasama organı Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Başkanı David Sassoli'den açıklama geldi. 

Sassoli, "10 büyükelçinin sınır dışı edilmesi Türkiye hükümetinin otoriterliğe kayışının açık bir işaretidir. Gözümüz korkmayacak" ifadelerini kullandı.

AP Başkanı, paylaşımını, "Osman Kavala'ya özgürlük" diyerek tamamladı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ? 
Erdoğan cumartesi günü yaptığı açıklamada "Kavala dediğin Soros'un Türkiye şubesi. 10 büyükelçi onun için Dışişleri Bakanlığı'na geliyor. Bu ne terbiyesizliktir ya? Siz burayı ne zannediyorsunuz? Burası Türkiye, Türkiye! Burada kalkıp da Dışişleri'ne gelip talimat verme gibi bir yola giremezsiniz. Gerekli talimatı ben de Dışişleri Bakanımıza verdim. 'Bu 10 tane büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmelerini hemen halledeceksiniz' dedim. Zira, bunlar Türkiye'yi tanıyacaklar, anlayacaklar, bilecekler. Türkiye'yi bilmedikleri, anlamadıkları gün burayı terk edecekler" ifadelerini kullanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir