• DOLAR 32.601
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2504.903
  • ...
Heniyye'den diplomasi atağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Hamas Hareketi tarafından yayınlanan ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, Heniyye’nin Mısır, Katar, Türkiye, Birleşmiş Milletler (BM) ve bazı dostların aracılığıyla Birleşik Arap Emirlikleri’yle (BAE) görüştüğü belirtildi.

Bildiride, Heniyye’nin BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e Suudi Arabistan’daki Filistinli tutuklular hakkında bilgi verdiği, davanın kısa zamanda sona erip tutukluların serbest bırakılmasını ümit ettiğini söylediği ifade edildi.

Filistinli tutukluların sağlık durumlarının kötü olduğuna dikkat çeken Heniyye, “Filistin halkının kahramanlarından hiçbirinin Suudi Arabistan’da cezaevinde ölmesini hiç kimse istemez” dedi.

Görüştüğü ülke liderlerinden konuyla ilgilenme sözü aldığını kaydeden Heniyye, Suudi Arabistan’daki Filistinli tutukluların serbest bırakılmalarını ve bu dosyanın nihai olarak kapanmasını sağlamak için siyasi ve diplomatik çabalarını sürdüreceklerini dile getirdi.

Heniyye, Hamas temsilcisi Mervan El-Eşkar başta olmak üzere Libya’daki Filistinli tutukluların serbest bırakılması için de çalıştıklarını söyledi.


Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir