• DOLAR 32.388
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.494
  • ...
Ayetullah Hamanei: İşgal rejimiyle ilişkilerini normalleştiren ülkeler hatalarını telafi etmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ayetullah Hamanei, Hazreti Muhammed'in veladetin yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen ve üst düzey yetkililerin katıldığı Vahdet Konferansında konuştu.

İran medyasında yer alana haberlere göre Hamanei, bazı bölge ülkelerinin siyonist rejimle ilişkilerini normalleştirme eylemlerinin günah ve büyük hata olduğunu belirterek bu hatalarından dönmelerini istedi.

İslami vahdetin ilkesel ve Kur'ani bir konu olduğunu ifade eden Hamanei, bu hedefin gerçekleşmesinin ve yeni İslami medeniyetin kurulmasının Şii ve Sünni birliği ile mümkün olacağını kaydetti.

ABD ve batının İslam’a temelden karşı ve düşman olduğunu vurgulayan Hamanei, ABD ve yandaşlarının İslam dünyasında fitne çıkarmak isteklerini belirtti. Hamanei, "Afganistan’daki camilerde ve Müslüman halk aleyhine gerçekleşe esef verici patlamalar bu olaylardandır, bunlar IŞİD eli ile yapılmıştır." dedi.

Müslümanlar için ana belirleyici unsurun Filistin meselesi olduğunu ifade eden Hamanei, Filistinlilerin haklarının ihyası için daha fazla ciddiyet göstermenin İslami vahdetin güçlenmesine vesile olacağını kaydetti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir