• DOLAR 32.331
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2295.726
  • ...
SON DAKİKA
Ürdün'den işgal rejiminin Batı Şeria'daki yeni işgal planına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ürdün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heysem Ebu el-Ful, yaptığı açıklamada, işgal rejiminin Batı Şeria'da 3 bin yeni konut inşasını onaylamasının "kabul edilemez" olduğunu belirtti.

Planın uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına aykırı olduğunu kaydeden Ful, işgal rejiminin, işgal altındaki Filistin toprakları üzerinde yerleşim birimi inşa etme, Filistinlilerin arazilerine el koyma ve Filistinlileri göçe zorlama gibi her türlü yerleşim politikasının hukuksuz olduğunu ifade etti.

Planı kınayan Ful, Tel Aviv'in bu hukuksuz uygulamalarının ateşkes, iki devletli çözüm ve kapsamlı barış çabalarını baltaladığını vurguladı.

Jerusalem Post gazetesinin haberine göre, işgal rejimi, Batı Şeria'daki sivil Yahudi işgal birimlerinde en az 3 bin 100 yeni konut inşasına onay vermeyi planlıyor.

Sivil Yahudi işgal birimleri

İşgal rejiminin 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla sivil Yahudi işgal birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 450 bine yakın sivil Yahudi işgalci, Batı Şeria'da Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi işgal birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir