• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı İmir gençlere seslendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

​​HÜDA PAR Gençlik Kolları Genel Merkezi tarafından bu yıl ilan edilen "Gençlik Şöleni" etkinlikleri kapsamında, "Gençlik Kuşaklara Sığmaz" sloganıyla Nevruz Park'ta başlayan etkinlikte konuşan HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı Hüseyin İmir, gençlere seslendi.

Konuşmasında, hayatı anlamlı kılan şeyin yaratılışa uygun hareket etmek olduğunun altını çizen İmir, maddenin ancak mana ile anlam kazanacağını söyledi.

 

Hür Gençlere seslen İmir şöyle konuştu:

Bugün ortaya koyduğunuz çalışmalar, yaptığınız fedakarlıklar, attığınız adımlar insanlık coğrafyasında zulüm gören bütün insanlığı özgürlüğe ve adalete kavuşturmanın ayak sesleridir. Bir toplumu medeni yahut barbar yapan, sadece öncelediği teknolojik ilerleme ve araçlara sahip olma değil, varlığı ve hayatı anlamlandırmak için ortaya koyduğu tasavvurdur. Günümüz dünyasında ne yazık ki sözün, mananın ve kıymetin yerini bireysel ihtiraslar, pragmatist kaygılar almıştır. Gelişmişlik düzeyi ahlaklı, erdemli ve dürüst bir toplumdan ziyade kapitalist anlayışlara bağlanmıştır.

HÜDA PAR olarak, insanlığı materyalist döngüden kurtarmak için çalıştıklarını kaydeden İmir, maneviyatı öncelemenin yanı sıra gençlerin sosyal refah düzeyini artırmayı hedefleyen bir anlayışla hareket ettiklerini söyledi.

"Önce insan öncelik adalet diyoruz"

İmir, sözlerini şöyle sürdürdü:

İnsanı, olduğundan farklı bir yere konumlandıran, insanı sömüren, toplumu sınıflaştıran, daha fazla kazanmak adına tüketici bir toplum oluşturan Batıya rağmen, kapitalist, emperyalist ve siyonistlere rağmen bizler insanı, eşref-i mahlukat olarak görüyor; iyi, doğru ve güzel olan ne varsa, bu şerefli varlığa sunmak adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

Rıza-i İlahiyi kendisine düstur edinen, üreten, toplumu kalkındıran, proje ve çalışmaları ile herkese örnek olan bir gençlik yetiştirmek istiyoruz.

Unutmayalım ki! bizleri iç ve dış saldırılara, şer odaklarının desiselerine karşı korunaklı hale getirecek olan fikriyatımızın manevi derinliği ve kuvvetidir. Bu vasfımızı yitirdiğimiz takdirde, askeri ve ekonomik gücümüz ne olursa olsun, son tahlilde yenilmeye ve yıkılmaya mahkûm olacağız. Bu nedenle ilkeli ve dürüst bir siyaset yürütüyoruz. İnançlı, ahlaklı, ilkeli ve dürüst bir gençlik diyoruz.

"Ümmet coğrafyası bizden yeni bir diriliş bekliyor"

"Bizler başarıya ya da zafere değil mücadeleye âşık bir gençliğiz." diyen İmir, son olarak şöyle konuştu:

"Ümmet coğrafyası bizden yeni bir diriliş bekliyor; biz görevimizin ve sorumluluklarımızın farkındayız ve şunu belirtiyoruz; başka milletlerin tecrübesini yaşamaya hiç niyetimiz yok. Bu kutlu yolda siz değerli gençlerle yürümek, koşmak bizler için şereftir. Bizler kardeşleri tarafından kuyuya atılan Yusuflarız ama bu coğrafyada kuyuya atılmış insanlığı kurtarmaya yeminliyiz. Bugün memleketimizin tüm sokaklarında şefkatli bir el uzatılmayı bekleyen gençleri karanlıktan aydınlığa çıkarmanın vaktidir. Bizler x, y, z kuşaklarına sığdırılan gençler değiliz, kuşaklara sığmayan, ezber tanımlamaları reddeden imanlı bir gençliğiz.

Artık Diyarbakır sokakları gül koksun istiyoruz, artık Diyarbakır denildiğinde sokaklarında, parklarında, camilerinde gül kokan gençlik akıllara gelsin istiyoruz. Bu nedenle davamızın ulaşamadığı tek bir genç kalmasın istiyoruz.

Bu kutlu davayı en ileriye götürmek, her bir gence, her bir ferde ulaştırmak için gece gündüz demeden çalışacağınıza, bu bilinçle ve gayretle çalışacağınıza olan inancımız tamdır. Çünkü sizler beklenenlersiniz, yolu gözlenenlersiniz, imanla, aşkla ve heyecanla donanmış kahramanlarsınız. Ümmetin gururu olmaya namzet gösterilenlersiniz. Haydi, ayağa kalkın ve yürüyün. Hür, adil ve güzel yarınlara hep birlikte yürüyelim." (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir