• DOLAR 32.37
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2325.438
  • ...
Yıkılan medrese yeniden eğitime başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Saddam Hüseyin rejiminin ardında yıkılan tarihi medrese yeniden onarıldı. Medresenin açılışında mevlit programı düzenlendi. Düzenlenen programa davet edilen HÜDA PAR Erbil temsilciliğinin yanı sıra Erbil ve çevresinden birçok alim ve medrese talebeleri katıldı.

Medresenin açılışı hakkında bilgi veren Mamoste Muhammed Hüseyin, köydeki tarihi medresede yeniden eğitim vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Mamoste Muhammed Hüseyin, "Medresenin bitimiyle bir program düzenledik. Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesselem) doğum yıl dönümü münasebetiyle Mevlid etkinliğinden sonra bu medresenin açılması önemlidir. Erbil ve çevre köylerden, birçok yerden misafirlerimiz katıldı." dedi.

Saddam Hüseyin rejiminin ardından medresenin yıkıldığını, uzun bir süre eğitim verilmediğini vurgulayan Mamoste Muhammed Hüseyin, şunları söyledi:

"Ortalama 25 öğrencimiz var. Bunlar şer'i konularda eğitim görüyorlar. Buradan mezun olduktan sonra imam-hatip olarak göreve başlıyorlar. Xeti köyü, tarihte medrese ilmiyle Kürdistan'da ünlenen bir yer. 450 yıllık bir geçmişi var. Saddam Hüseyin rejiminin ardından bu medrese yıkıldı. Hamdolsun medresemizi yeniden inşa ettik. Eğitim vermeye devam edeceğiz." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir