• DOLAR 32.342
  • EURO 35.146
  • ALTIN 2311.305
  • ...
SON DAKİKA
Ordu'da Kur'an-ı Kerim'e büyük saygısızlık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ordu Spor 1967 ile Kırıkkale Büyük Anadolu Spor maçı ile açılışı yapılan Yeni Ordu Stadı'nda büyük bir skandal yaşandı.

Dün saat 19.00'da oynan maçın 52'nci dakikasında fırlatılan konfetilerin arasına yırtılmış Kur'an-ı Kerim sayfalarının olduğunu gören duyarlı vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim parçalarını toplayarak bir araya getirdi ve ardından skandal olayın görüntülerini sosyal medya hesaplarından paylaştı. Kısa sürede sosyal medyada yayılan olaya kullanıcılar tarafından tepki geldi.

 

 

 

Konunun sosyal medyada yayılmasının ardından Ordu Valiliği tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada "Yeni Ordu Stadyumunda 23 Ekim tarihinde oynanan Ordu Spor 1967 Futbol İşletmeciliği SK - Kırıkkale Büyük Anadolu Spor 3.Lig futbol müsabakasının 52. dakikasında sahaya atılan konfeti ve kâğıtlar arasında Kur'an-ı Kerim'den ayetler yazılı ve Türk Bayrağı parçaları görülmesi üzerine Emniyet Müdürlüğümüzce olayla ilgili tahkikat ivedi yapılmış." ifadeleri yer aldı.

Olayla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Ş.Ö isimli Forza Fidangör taraftar grubu lideri tarafından orta ve lise öğrencilerinden kullanmadıkları ders kitaplarını getirmelerini istedikleri, öğrencilerin bu kitapları C.D ve Ü.T isimli şahıslara getirerek teslim ettikleri, bu iki şahsın da toplanan kitapları B.M. isimli şahsa teslim ettikleri ve iki ayrı matbaada kestirerek konfeti haline getirdikleri tespit edilmiştir. ilgili 4 şahıs kısa sürede gözaltına alınmış olup konu ile ilgili adli ve idari tahkikat devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

 

Yaşanan skandal ile ilgili bir açıklamada Ordu Spor 1967 Spor Kulübü yönetiminden geldi. Kulüp yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Her maç olduğu gibi 23 Ekim saat 19.00'da Kırıkkale B. Anadolu Spor ile olan karşılaşmamızda da taraftarlarımız tarafından 52. dakikada konfeti atılmıştır. Ordu Spor tribünlerine gelen herkesin bildiği ve katıldığı bu görsel etkinlikte ne yazık ki bu akşam oynadığımız maçta istenmeyen görüntüler oluşmuştur." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "Taraftar grubumuz tarafından konfeti parçalarında Kur'an-ı Kerim sayfaları olduğu tespit edilmiş, bu bilgi tarafımıza iletilmiştir. Taraftar grubumuzun dini değerlerimize yapılan bu saygısızlığa karşı bu durumu gündeme getirmesi bir yana, ayrıca konu hakkında da soruşturma başlatılması için emniyet güçlerine destek olmuşlardır. Şehrimizde, takımımız üzerinden halkımızı kutuplaştırmaya çalışan bir kitlenin varlığı herkes tarafından bilinmektedir. Ordulu ve Ordu Sporlu olan herkesin, emniyet güçlerimiz tarafından olay sonuçlandırılana kadar sağduyulu olması gerekmektedir. Konunun incelenmesi ve açığa çıkarılmasında emniyet güçlerimizle birlikte hareket eden, her türlü bilgiyi emniyete ileten taraftarlarımıza, konunun yayılarak gündeme gelmesinde emeği geçen halkımıza teşekkür ederiz. Yapılan her kötülüğe karşı iyilikle gitmeye devam edeceğiz." denildi.

Kur'an-ı Kerim sayfalarının kesilip konfeti şeklinde fırlatıldığı stadyumdaki bir kaç vatandaş sayesinde fark edildi. Maça giden bir vatandaşın sosyal medya hesabında paylaştığı görüntülerde binlerce Kur’an-ı Kerim ayetlerini içeren sayfalarının parça parça kesilerek yerlerden toplandığı görüldü. Durumu fark eden vatandaşlar, emniyet görevlilerine haber verdi. Polisler, stat çalışanları ve bazı taraftarlar yerdeki Kur’an sayfalarının yer aldığı kâğıt parçalarını topladı. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir