• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
Van depreminin 10'uncu yıl dönümünde afetlere dikkat çekmek amacıyla tatbikat yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Van Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü bahçesinde bulunan eğitim alanında gerçekleştirilen tatbikat gerçeği aratmadı. 5 farklı ekibin katıldığı tatbikatta, enkaz altında yaralı çıkarma, dağda mahsur kalanların kurtarılması gibi uygulamalar yapıldı.

Sivil toplum kuruluşlarının ve AFAD gönüllülerinin de gözlemci olarak katıldığı tatbikat, başarılı bir şekilde sonlandırıldı.

 

Tatbikat sonrası açıklamada bulunan Van AFAD il Müdürlüğünde görevli Arama Kurtarma Teknisyeni Özkan Aba, 10 yıl önce gerçekleşen 2 büyük depremde 644 vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "O zaman donanımlıydık ama afetler bu kadar yoğun yaşanmıyordu. Çalışmalarımıza hız verdik. Yaptığımız tatbikatlar ve uluslararası birlikteliklerle bu çalışmaları sürdürüyoruz. Buradaki amacımız kurumların, STK ve halkımızın el ele vererek afetleri yenmesidir." dedi.

"Van depreminde hem afetzede olduk hem de kurtarıcı"

Normalde sadece kurtarıcı olarak görev aldıklarını belirten Aba, "Van depreminde hem afetzede olduk hem de kurtarıcı olduk. Afetzedelerin sırdaşı oluyorsunuz aynı zamanda. Bu durum, bazen ağır gelebiliyor ama bu süreci eğitimler sayesinde daha rahat aşabiliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Aba son olarak şunları kaydetti: "Bugünkü tatbikata 5 ekip katıldı. Sivil toplum kuruluşlarını ve eğitim verdiğimiz ekipleri gözlemci olarak çağırdık. Bunu hem kendimizi yenileme hem de onların eğitimi için önemli buluyoruz. Kazasız belasız atlatılmış her tatbikat bizim için başarıdır.

Tatbikata, Japonya Türkiye Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli, AFAD gönüllüleri ve halk katıldı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir