• DOLAR 32.39
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2326.501
  • ...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, HAK-İŞ’in 46. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla Ankara'da bir otelde düzenlenen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Bilgin, 10 ülkenin büyükelçilerinin Osman Kavala hakkındaki açıklamalarına tepki gösterdi.

Batı ülkelerinin büyükelçilerinin Türkiye'ye, 'falanca adamı serbest bırakın' diye bir talimat vermeye kalktığını belirten Bilgin, "Sayın Cumhurbaşkanımız onların hak ettiği, istediği cevabı onların yüzüne tokat gibi vurdu." dedi.

Bilgin, "Aslında Batılı ülkelerin temsilcileri Türkiye'de bu talepleri iletirken bir gerçeği ortaya koydular, 'o adam Türkiye'nin adamı değil, bizim adamımız' dediler. Onların büyükelçileri değil de istihbarat servisleri bu taleplerini kamuoyuna açıklasaydı daha doğru ve gerçek olurdu. Bunu gözden kaçırmayalım. Bu topraklarda bağımsız bir ülke olarak var olmanın bedeli neyse Türkiye bunu ödüyor." diye konuştu.

Türkiye'nin enflasyon sorununu olduğunu gördüklerini söyleyen Bilgin, dünyanın her tarafında enflasyon sorunun olduğunu ifade etti. Bilgin, Türkiye'nin, üretimin gücü, işçisinin emeği ve bu toprakların yetiştirdiği ürünlerle bu sorunu çözeceğini söyledi.

Bilgin, "Dolardaki dalgalanmalar, dolar, faiz, enflasyon arasındaki sarmalı bir şekilde Türkiye kıracak, Türkiye ihracata dayalı büyüme modeliyle kıracak. İhracat ürünlerimizin içerisindeki ithalat oranını düşüreceğiz. Bunun tek yolu buradan geçiyor. Yerli üretim, emeğimiz, sermayemiz, ülkenin kaynakları bilgisi ve teknolojisiyle bir araya geldiği zaman ihracatımızın ithalatı karşılama oranı yükseldikçe bu sarmalı kıracağız." diye konuştu.

"Geçici işçilerimizin sorunlarını çözeceğiz"

Bilgin, Türkiye’nin 200 milyar doları aşan bir ihracata sahip olduğunu ve sıkıntıların aşılması konusunda herkese bir görev düştüğünü belirtti.

Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın üzerine de büyük görevler düştüğünü belirten Bilgin, "Geçici işçilerimizin sorunlarını çözeceğiz ve Türkiye yoluna devam edecek. Bağımsız Türkiye,  demokratik Türkiye, büyük Türkiye olma idealini sürdüren, büyüyen bir ekonomi ile büyüyen bir Türkiye yoluna devam edecektir." dedi. (İLKHA)