• DOLAR 32.598
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2438.467
  • ...
Milli Eğitim Müdürü Meslek Edindirme Kurslarında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı SODES projeleri kapsamında Batman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanan "Batman Meslek Edindirme Kursları Projesi"ne Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa ve Şube Müdürleri ile birlikte bir inceleme ziyareti yapıldı. Proje Koordinatörü M. Necmettin Seyitoğlu yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

İluh Anadolu Lisesi`nde hizmete başlayan proje bünyesinde meslek edindirmeye yönelik "Bilgisayarlı Muhasebe", "Web Tasarımı", "Bilgisayarlı Çizim/Tasarım (AutoCAD)", "El Sanatları ve Takı Tasarımı", "Kuaför Epilasyon ve Cilt Bakımı", "Yabancı Dil Eğitimi", "Girişimcilik Eğitimi", "Canlı ve Yapma Çiçek Tanzimi" kursları ile "Panel/Seminer Konferans" faaliyetleri yürütülmekte. Haftanın altı günü düzenlenen kurslara halen 122 kişinin devam etmek olup açılacak kurslar ile birlikte bu sayı 230 kişiye ulaşacak.

 

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa; "Özel sektörün kalifiye eleman ihtiyaçlarını belirleyerek, kalifiye eleman ihtiyacı ve hayat boyu öğrenme olanaklarına erişimi sağlayacak Batman Meslek Edindirme Kursları projesini tüm imkânlarımızla desteklemekteyiz. Bulunduğu mevki itibarı ile bu kapsamda yapılan çalışmalardaki büyük bir boşluğu doldurmakta. Düzenlenen kurslar ile reel iş piyasasının ihtiyaç duyulan alanlarında eğitim faaliyetlerinin yürütülüyor olması çalışmaların başarıya ulaşması yönündeki fikrimizi güçlendirmektedir. Bu merkezin, büyükşehirlerde bulunan meslek edindirme merkezlerinden olan İstanbul`daki İSMEK, Ankara`daki BELTEK, Konya`daki KOMEK gibi bir merkez olacağını ümit ediyorum." dedi.

M. Sıddık Demir-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir