• DOLAR 32.433
  • EURO 34.468
  • ALTIN 2486.446
  • ...
Yazar Özkılıç: Nesillerimize Resulullah'ı tanıtmalıyız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mevlit Kandili haftası etkinlikleri kapsamında Cizre müftülüğü Hazreti Peygamberimiz ve Vefa Toplumu konulu program düzenledi.

Hazreti Nuh Camii'nde gerçekleştirilen program Kur'an-ı kerim tilavetiyle başladı, Cizre İlçe Müftüsü Süleyman Baran'ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Programda daha sonra El Cezeri Kur'an Kursu talebeleri mevlid-i şerif ve ilahiler okudu.

Programda bir konuşma yapan İlahiyatçı-Yazar Muhammed Özkılıç, toplumun Hazreti Muhammed'i örnek alması gerektiğini söyledi.

Özkılıç, "Bugün bütün insanlık, sadece ümmet değil, Efendimizin örnekliğine, önderliğine, rehberliğine muhtaçtır. Maalesef bizler Efendimizi anlama, tanıma, yaşama, insanlığa yansıtma,  davasını temsil etmek ve güzel örnek olma konusunda geride kalıyoruz. Nesillerimize Resulullah'ı, ashabını, derdini tanıtmazsak başkaları başka şeyler tanıtacaktır." dedi.

Özkılıç, "Efendimiz gelmeden önce insanlık ne haldeydi? Sadece Arap yarım adası değil, bütün dünya serseri mayın gibi, rotasını şaşırmış bir gemi misali hangi limana yanaşacağını bilmez bir haldeydiler. Gücü yeten yetene. Zülüm, zorbalık, içki, kumar, faiz, ahlaksızlığın içerisinde insanlık kavruluyordu. Bir insan doğdu. Doğarken yetim, büyürken öksüzdü. Kim derdi ki bir yetim insan, dünyanın kaderini değiştirecek. Kim derdi ki bir yetim o haliyle büyüyecek çobanlık yapacak, koyun güdecek, 40 yaşına geldiği zaman Allah onu kainatın efendisi olarak ilan edip görevlendirecek. Ve o cahiliyenin karanlığını vahyin aydınlığı ile izale edecek. Resulullah, insanlığı sefaletten saadete taşıdı, eşkıyaları evliya yaptı." diye konuştu. (İLKHA)

 













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir