• DOLAR 32.51
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2472.806
  • ...
Sürücülerden akaryakıt zammına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Covid-19 süreciyle birlikte tüm sektörlerde yaşanan fahiş oranlarındaki zamlar vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Kurlarda yaşanan dalgalanma ve hammadde fiyatlarındaki artışı gerekçe gösterilerek gıda başta olmak üzere araç fiyatları, konut sektörü ve daha birçok alanda yüzde 100'e varan, kimi kalemlerde bu orandan da daha fazla zamlar yapıldı.

 

Kıt kanaat geçinmeye çalışan dar gelirli vatandaşlar ise artan hayat pahalılığı sebebiyle nasıl geçineceğinin derdine düşmüş durumda. Yükselen akaryakıt fiyatları sadece salt bir zam değil aynı zamanda gıdadan perakendeye her alanda girdi maliyetlerini etkiliyor. Bu durumun raflarda da yüzde 30 oranında etkisini göstereceği bekleniyor.

Motorinin litresinde pompa fiyatına 8 Ekim’den itibaren geçerli olmak üzere 23 kuruş, 15 Ekim’den itibaren geçerli olmak üzere 41 kuruş zam gelmişti. 19 Ekim’den itibaren geçerli olacak 23 kuruş zamla birlikte 11 günde motorinde 87 kuruşluk zam olmuş oldu.

Yaşanan akaryakıt zamları ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan sürücüler, zamlardan dolayı tahammüllerinin kalmadığını söylediler.

Naim Tekoğlu

"Ülke olarak gidişatımız hiç iyi değil"

Sürücülerden Naim Tekoğlu, "Her şeyde olduğu gibi akaryakıt zamları da belimizi büktü. Sadece akaryakıta gelen zam değil bunun yansımaları daha ağır olacak. Ülke olarak gidişatımız hiç iyi değil. Allah sonumuzu hayra çıkarsın ama hiç hayır gözükmüyor." dedi.

Naci Atabey

"Türkiye'de her şey arttı ama işçi maaşları artmadı"

Akaryakıt fiyatlarını artık takip edemediğini söyleyen Naci Atabey, artık fiyatları takip etmek istemediğini, zamların önüne geçemediklerini ifade etti.

Türkiye'de her şeyin fiyatının arttığını belirten Atabey, sadece işçi maaşlarının artmadığını vurguladı.

Kemal Yılmaz

"Yaşanan zamlardan rahatsızız"

"Vallahi artık ülkemizde akaryakıt kullananların durumu çok zor." diyen Kemal Yılmaz, "Ülkeyi yönetenler bunu daha iyi bilirler. Zamların yaşanmamasını istiyoruz. Benim arabam 1993 model ama değiştiremiyorum. Yaşanan zamlardan rahatsızız." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir