• DOLAR 32.602
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2492.838
  • ...
Hamas'tan "esir Kavasime"nin hayatının kurtarılması çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hareketin Sözcüsü Abdullatif El-Kanu', esirler davasının ve özellikle de açlık grevindeki esirler konusunun Hamas'ın öncelikli konuları arasında yer almaya devam edeceğini vurguladı. Kanu', Hamas'ın esirlerin amaçları gerçekleşinceye kadar bütün araçlarla onlara destek vermeye devam edeceğini ifade etti.

El-Kanu', işgal rejiminin zalim "idari tutuklama" uygulamasını protesto amacıyla direnen esir Mikdad El-Kavasime'nin mücadelesini de takdir ettiğini dile getirdi.

Esirler Kulübü avukatı Cevad Buls, esir El-Kavasime'nin sağlık durumunun çok riskli hale geldiğini ve ani bir şekilde ölmesi tehlikesinin bulunduğunu dile getirmişti.

Siyonist işgal rejimi sözde Yüksek Mahkemesi, 6 Ekim tarihinde esir El-Kavasime'nin "idari tutukluluğunun" dondurulması kararı vermişti. Ancak o açlık grevine son vermek için bu cezanın tamamen iptal edilmesinde ısrar ediyor.

Esirler Kulübü'nün verdiği bilgilere göre Kavasime'den başka, işgal zindanındaki "idari tutuklular" arasında yer alan beş Filistinli esir daha açlık grevine devam ediyor.

"İdari tutuklama" işgal yargısının bir Filistinliyi hiçbir gerekçe olmadan hapse atma yetkisine deniyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir