• DOLAR 32.562
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2429.191
  • ...
Halep`te Cuma Hazırlığı Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mart ayından buyana Suriye’nin farklı kentlerinde devam eden Beşar Esad karştı devam eden gösteriler ülkenin Halep kentinde yoğunlaştı.

Newlebonan gazetesine göre, ülkenin Halep kentinde Beşar Esad karşıtı gösteriler düzenleniyor. Habere göre yüzlerce muhalif katıldı.

Suriye İnsan Hakları Birliği Başkanı Abdul Kerim Rihavi, Halep’in merkezinde ve etrafındaki Selehaddin, Seif el Davla ve Bab el Faraj bölgelerde de gösterilerin düzenlendiğini dile getirdi.

Rihavi gösterilerde iki kişinin de yaralandığını dile getirdi.

MAHALEFET HALEP İÇİN ÇAĞRI YAPTI

Suriye’nin kuzey kentlerinde muhaliflere yönelik operasyonlar devam ediyor. El Kuds el Arabi Gazetesi’nin haberine göre, Suriye’nin İdlib bölgesinde dün Baas güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonda 19 kişi hayatını kaybetti.

MUHALEFETTEN CUMA GÖSTERİLERİ İÇİN HALEP ÇAĞRISI

Mart ayından buyana ülke genelinde Baas rejimine karşı devam gösterilerde bu hafta Halep başta olmak üzere ülkenin birçok kentinde gösteri planlanıyor.

Şark’ul Evsat Gazetesi muhalefet gruplarının Cuma günü yeni bir protesto gösterisine hazırlandığını aktardı.

Gösterilere dün adliye sarayında en az 300 avukatın protestoda bulunduğu Halep`in de katılması bekleniyor. Dün gece Halep`te ortaya çıkan göstericiler, Esad aleyhine sloganlarla, halkı Cuma günkü büyük gösteriye çağırdılar.

Esad karşıtı protestocular, uzun süreden bu yana ülkenin ikinci büyük kenti Halep`i de gösterilerine destek vermeye çağırıyordu. Ülkenin çok önemli bir ticari merkezi sayılan Halep kozmopolit bir nüfus yapısıyla önemli bir orta sınıf nüfusu barındırıyor. Şehirde bugüne kadar üniversitede birkaç kez küçük çaplı gösteriler düzenlenmişti.

Suriye`nin diğer kentlerindeki gece gösterileri de sürüyor. Bilhassa operasyonların olduğu İdlip`de ve tarihi 82 katliamının şehri Hama`da her gece sokaklara çıkanonbinler Esad`ın istifasını istiyor

ABD’DEN SURİYE ORDUSUNA YAPTIRIM

ABD yönetimi ülkede yaşanan gösterileri kanlı bir şeklide bastıran Suriye ordusuna yaptırımlar uygulayacağını açıkladı.

Dünya Bülteni


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir