• DOLAR 32.358
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2324.46
  • ...
“Gaziantep ağzı” kitabının tanıtımı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şehitkamil Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, Ömer Asım Aksoy tarafından yazılan ve toplam 3 ciltten oluşan “Gaziantep Ağzı” kitabının tanıtımı yapıldı.

 

Toplantıda konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Biliyorsunuz, bu yıl Gaziantep'in kurtuluşunun 100'üncü yılı. 100'üncü yılda hem büyükşehir belediyemiz hem ilçe belediyelerimiz hem de Kültür ve Turizm Bakanlığımız çok sayıda eseri ya sıfırdan bastı ya da yeniden baskısını yaptılar. İnanıyorum ki bu kültür yayınları, sonraki yüzyılda rehberimiz olacaktır. Ben Rıdvan Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen Şehitkamil Belediyemizin tüm kademelerindeki çalışanlarına, Kent Konseyi Başkanımıza, Halil İbrahim hocamıza, Emine hocamıza ve sizlere teşekkür ediyor, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Yayımlanan eserin önemine vurgu yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da “Gaziantep Ağzı” isimli eserin Ömer Asım Aksoy'un 20 yıllık emeğinin mahsulü olduğunu dile getirdi.

Kitabın kendisininvhayatımda iz bırakan kitaplardan bir tanesi olduğunu ifade eden Fadıoğlu, “Dedem rahmetli olduktan sonra bu kitap, anneannemin kütüphanesindeydi. Anneannem belli bir yaşa geldiğinde 3 kardeş aramızda kura çekerek paylaştık. Bizdeki eserlerin ıslak imzası var. O günden bu güne o kitabı büyük bir özenle saklıyorum. Allah kısmet etti, belediye başkanı olduk. Gaziantep'in kültür hayatı ile ilgili bizden sonraki nesillere neleri aktarabiliriz konusunun kaygısını yaşarken, ‘Gaziantep Ağzı’ isimli eseri yeniden bastırabilmek adına uğraş verdik. Telif haklarıyla ilgili durumlar çözüldükten sonra Aksoy ailemizin verdiği destekle birlikte bu kitap hayata geçirildi. Günün şartlarına uygun olarak bu eserin dijital ortamda yayınlanmasını sağlamak, aynı zamanda da seslendirmelerin nesilden nesile aktarılmasını sağlamak adına sesli kitap olarak da bu kitabı yayınlamak istedik. Gaziantep ağzının kalıcı olarak bundan sonra da devam etmesi noktasında bu çalışmayı hayata geçirmeyi istedik.” dedi.

Vali Gül ile Fadıloğlu tarafından Aksoy ailesine temsilen çiçek takdim edildi. Program, çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Programa, Gaziantep Valisi Davut Gül, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ahmet Aksoy, Profesör Doktor Halil İbrahim Yakar ve kitapseverler katıldı. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir